Václave Varaďo, vraťte se! Váš Třinec se potápí

Přidat na Seznam.cz

Nejenom třinečtí fanoušci, ale i fandové ostatních extraligových klubů byli zvědaví, jak si povede Třinec bez svého legendárního trenéra Václava Varadi. Začátek letošní sezony nebyl pro Oceláře příznivý, svěřenci nového trenéra Zdeňka Motáka prohráli první čtyři zápasy. Poté se však karta začala obracet a i přes občasné porážky stoupali Oceláři tabulkou a v polovině listopadu už se usadili v první šestce.

Pak však přišla druhá krize, dokonce pět porážek v řadě. Avšak druhou polovinu prosince a přelom nového roku opět zastihl severomoravský tým ve skvělé fazoně, což znamenalo usazení se v první čtyřce. Avšak na Třinec opět padl útlum a dnes si v Karlových Varech připsal opět pátou porážku za sebou. Navíc ho v dalším utkání čeká derby s Vítkovicemi. Není načase zavolat strůjce zlatého hattricku Václava Varaďu a přivést ho zpět na třineckou střídačku? Zatím to totiž nevypadá, že by si Moták věděl rady s pomistrovskou kocovinou.

Posledních pět proher, až na Pardubice, si Třinec připsal s týmy, které by měl se svými ambicemi porážet – České Budějovice, Olomouc, Mladá Boleslav a Karlovy Vary. Posledně jmenovaný tým dnes porazil Oceláře 4:1. „Musíme věřit, že to zlomíme a jít tomu naproti,“ řekl po utkání třinecký útočník Miloš Roman a pokračoval: „Musíme naší hru zjednodušit, být důraznější, tlačit se do branky,“ pokračoval slovenský reprezentant pro klubový web. „Jen tak můžeme najít cestu k vítězství. Jsou zápasy, kdy vám to nejde, nepadá vám to tam tak, jako nyní nám. A když to nejde, je třeba věřit a dělat správná rozhodnutí,“ dodal Roman. 

Otázkou však je, zda třinecké vedení bude mít trpělivost nejen s třineckými hráči, ale hlavně s trenérem Motákem. A třeba dojde k návratu Václava Varadi, který je od loňské sezony bez angažmá. Spekulovalo se během podzimu o zájmu ze Sparty či švýcarských klubů, ale bývalý třinecký kouč je zatím bez angažmá. Na jak dlouho?

Zdroj: redakce, hcocelari.cz