BK MLADA BOLESLAV
28. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Vedoucí tým soutěže v Mladé Boleslavi, Bruslaři v neděli hostí Pardubice. Výjimečně až od 17:30

M l. B o l. – V rámci 43. kola Tipsport extraligy hostí Bruslaři pardubické Dynamo. Mladoboleslavský celek si bude chtít napravit chuť po těsné porážce z ledu Motoru, kde Bruslaři ještě dvě sekundy před koncem vedli. V cestě jim ale stojí aktuálně vedoucí tým soutěže, Rulíkova parta vede tabulku o dvanáct bodů před Vítkovicemi. Právě Ridera na ledě ŠKOENERGO Arény v minulém týdnu ztratila, podaří se domácím hráčům obrat o body také ambiciózního soupeře z Východních Čech? Přijďte Bruslaře podpořit, zápas začíná výjimečně až v 17:30 kvůli kolizi s fotbalovým utkáním FK Mladá Boleslav.

Bruslaři do posledních sekund usilovali o tři body, odvezli si ale jen jeden

Středočeši do Českých Budějovic vyrazili s cílem napodobit úterní výkon ze zápasu s Olomoucí. Bruslaři šli na ledě Budvar Arény do vedení v 11. minutě, když si na brankovišti důrazně počínal Mário Lunter. V prostřední periodě ale nejprve vyrovnal Josef Koláček, ve 36. minutě poté obrátil skóre Michal Vondrka, bývalý kapitán Bruslařů. Vyrovnání přišlo ve 45. minutě, kdy od modré ostře vypálil Alex Lintuniemi. Snad nikdo z přítomných diváku netušil, k jakému závěru se schyluje. V 54. minutě totiž posunul hosty k výhře David Šťastný, do dvou minut přidal další trefu Maris Bičevskis. Uběhlo 68 sekund a Budějovice snížily, o to se zasloužil Martin Hanzl. Stejný hráč poté v čase 59:59 vyrovnal na 4:4. Domácím hráčům to dodalo momentum a psychologickou výhodu, kterou v prodloužení zužitkoval v rozhodnutí Jan Štencel.

Václav Pletka: "Závěr jsme ale určitě měli zvládnout lépe, zbytečně jsme ztratili dva body."
foto: Petr Tibitanzl, HC Motor České Budějovice

Dynamo zvládlo čtvrteční předehrávku s Plzní, domácí vyhráli 4:3

Během čtvrtečního večera se v Enteria Aréně hrála předehrávka 42. kola Tipsport extraligy, ale také se zde odehrál slavnostní ceremoniál. Před startem utkání ke stropu arény vystoupal dres Petra Sýkory, kanonýra Pardubic, který zde během svého působení výrazně přispěl k zisku několika titulů. I on společně s diváky sledoval, jak se Dynamo v 5. minutě dostává do vedení gólem Tomáše Zemana, jenž se trefil poprvé ve své extraligové kariéře. Škodovka však ještě do konce první periody obrátila stav, což zařídili Marek Baránek a Jan Schleiss. Vedení si Plzeň strážila až do konce druhé třetiny, kde přišlo rozhodnutí. Dynamo totiž během pěti minut obrátilo skóre na 4:2, když se postupně prosadili Tomáš Vondráček, David Ciencala a nakonec Jan Košťálek. Ačkoliv se hosté ve třetím dějství snažili zvrátit stav utkání aktivitou a častou střelbou, dočkali se jen jednoho gólu. Z 15 střel na Willa se ujala jen ta z hole Adriána Holešinského.

Marek Zadina: "Výborných bylo posledních pět minut druhé třetiny, kdy jsme soupeře zatlačili. Z toho pramenily tři góly, které jsme dali."
foto: Ladislav Adámek, HC Dynamo Pardubice

Všechny tři zápasy o gól, dvakrát se body dělily

K prvnímu vzájemnému zápasu došlo hned ve 4. kole, kdy Bruslaři poprvé v sezóně navštívili pardubickou Enteria Arénu. Do vedení v 7. minutě domácí hráči, Bruslaři však dokázali stav utkání překlopit na svou stranu. V 57. minutě vyrovnal Adam Musil. Rozhodovalo tak prodloužení a v něm krásná sólo akce Davida Šťastného, který Willa překonal střelou mezi betony - 3:2 po prodloužení.

Ve ŠKOENERGO Aréně se na gól čekalo do 38. minuty, kdy bezbrankový stav zlomil Matej Paulovič. Zásah slovenského forvarda se nakonec ukázal nejen jako vítězný, ale také jako jediný v utkání - 0:1.

Třetí klání se odehrálo v Pardubicích. Také zde se jako první prosadili červenobílí, když už ve 4. minutě skóroval Tomáš Dvořák. Uběhly čtyři minuty a bylo vyrovnáno, o to se postaral Jan Eberle. Tento stav vydržel na ukazateli až do času 65:00, kdy počtvrté zazněla siréna a téměř vyprodaná Enteria Aréna viděla nájezdy. V těch se trefili jen Tomáš Hyka a David Ciencala - 2:1 po samostatných nájezdech.


Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Čech, Štich – Söderlund, Roman, Lantoši – Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – Beránek, Najman (A), Klíma – Lunter, Přibyl, Dvořáček

HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, J. Kolář (A), Bučko, Chabada – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Mandát, A. Musil, Vondráček

Další články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.