Učitelka na Divokém západě

Volani srdce_uvodni
Příjemná oddechová knížka s popisy krásné přírody a s příběhem zasazeným do začátků osidlování Ameriky, to je Volání srdce. Hlavní hrdinka Elizabeth vyráží na Divoký západ za prací. Podaří se jí získat i lásku?

Elizabeth odjela do pohraničí vyučovat v nové jednotřídce děti osadníků Divokého západu. V hodinách musí zvládat šestileté caparty i sedmnáctileté výrostky a zpočátku se jí moc nedaří ani topit ve školních kamnech. V učitelském domku se po nastěhování potýká s nepohodlím i drzými myšími vetřelci a děsí ji vytí kojotů. Ale to by nebyla Elizabeth, aby se nepřízni osudu nepostavila čelem. Místní komunita si ji brzy oblíbí a mladíci na ženění si u ní podávají dveře. Ona sama si však myslí na „koňáka“ Wynna Delaneye ze sboru Severozápadní jízdní policie, široko daleko jediného svobodného muže, který nevěstu nehledá a ženit se nehodlá. Nikdy. Podaří se Elizabeth změnit jeho názor? A jakou sváděcí taktiku zvolí, aby ji schválilo její svědomí i Bůh?

 

Volání srdce

Kanadský západ 1
Autorka: Janette Okeová
Přeložila: Wanda Dobrovská

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 140×213 mm
ISBN: 978-80-7684-082-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Volání srdce vydalo nakladatelství Triton.

 

Ukázka z knihy

„Ale já jsem přijela na Západ učit!“
„Ovšem,“ pronesl významným tónem, „do té doby, než se najde vhodný…“
„Pane Higginsi, myslím, že mi nerozumíte.“ Zhluboka jsem se nadechla a vydechla, abych se uklidnila. „Na Východě byli ‚vhodní‘ muži. Nemám v úmyslu vzdát se učitelského působení, abych… abych se vdala… abych se provdala za vás!“
Trvalo ještě několik minut, než se mi podařilo přesvědčit pana Higginse, že co jsem řekla, myslím naprosto vážně. Nemohl uvěřit, že by nějaká, jakákoli žena, která má všech pět pohromadě, mohla jeho nabídku doopravdy odmítnout – z toho si lze jasně dovodit, jak se ke mně od té chvíle choval. Znechuceně se ke mně otočil zády a jal se rychle sestupovat ze svahu. Měla jsem co dělat, abych mu stačila. Aniž mezi námi padlo jediné další slovo, naházel zbytky potravin, nádobí, mravence a všechno ostatní do piknikového koše, naskládal to všechno do bryčky a celá cesta k Jonovi domů proběhla v trapném mlčení.
„Nezapomeňte,“ procedil nakonec mezi zuby, když už jsme byli na dohled od Jonova domu, „že vrchní školní inspektor jsem tu já. Já přijímám i propouštím.“
„Možná byste byl raději, kdybych se vrátila na Východ. Řeknu Jonathanovi a…“
„Nesmysl,“ přerušil mě. „Máme tu spoustu škol, kde potřebujeme učitele. Určitě pro vás dokážu najít umístění, které vám bude vyhovovat.“
„Děkuji vám,“ pronesla jsem prkenně. „Proto jsem sem přijela.“ (str. 56)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Janette Okeová se narodila 18. února 1935 v Championu v Albertě kanadským farmářům. Absolvovala Mountain View Bible College v Didsbury v Albertě, kde se setkala se svým manželem Edwardem Okem, který se později stal rektorem této vysoké školy. Mají čtyři děti, včetně dvojčat. Její knihy se často věnují průkopnické éře v Americe a zaměřují se na ženské hrdinky. Její první román Love Comes Softly (Láska přichází po špičkách) vyšel v nakladatelství Bethany House v roce 1979. Od té doby následovalo více než 75 dalších. Je také autorkou scénářů televizních seriálů. Dalšími díly rozsáhlé romantické série jsou Věčný slib lásky, Dlouhá cesta láskyŠtěstí láskyVěčný odkaz láskySen láskyLáska dostává křídla a Láska nalézá přístav.

Zdroj informací: denik-knihy.cz


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVolání srdce

Okeová, Janette

Triton, 2022

Napsat komentář