Plzeň v úvodním kole jara překvapivě padla s Hradcem Králové, zaváhala i Sparta v Olomouci

Fotbalisté Plzně v úvodu jarní části první ligy doma překvapivě podlehli Hradci Králové 1:2. Západočeští obhájci titulu vedou neúplnou tabulku o dva body před druhou Slavií, která má k dobru nedělní zápas s Jabloncem. Zaváhání Viktorie naplno nevyužila Sparta. Letenští remizovali v Olomouci 1:1 a na první místo ztrácejí šest bodů. Jiný pražský celek Bohemians 1905 zdolal Teplice 2:0.

Plzeň (Aktualizováno: 20:48 28. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Hradce Králové se radují z gólu

Fotbalisté Hradce Králové se radují z gólu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Favorizovanou Plzeň poslal do vedení v duelu 17. kola už v šesté minutě Tomáš Chorý, ale krátce před pauzou odpověděl Vojtěch Smrž. V 72. minutě dokonal obrat vlastní brankou Milan Havel po střele Petra Pudhorockého, debutanta v nejvyšší soutěži.

Pro nás budou nesmírně důležitá všechna utkání, upozorňuje trenér vedoucí Plzně Bílek

Číst článek

Hradec Králové v lize uspěl po sérii tří porážek a poskočil na čtvrtou příčku. „Votroci“ vyhráli v Plzni ligový duel poprvé od 28. února 1999, před dnešním zápasem tam prohráli šestkrát v řadě. Viktoria nezvítězila ve třech z posledních čtyř kol.

Sparta počtvrté za sebou nedokázala vyhrát úvodní zápas jarní části ligové sezony. Pražany poslal v 10. minutě do vedení Tomáš Čvančara, ale v nastavení první půle srovnal Jan Navrátil. Sparta ztratila body po třech kolech a na Hané v lize nezvítězila popáté z posledních šesti duelů. Sigma v nejvyšší soutěži potřetí za sebou neprohrála a je pátá.

O triumfu Bohemians rozhodl dvěma góly v 55. a 74. minutě střídající útočník David Puškáč. „Klokani“ v prvním utkání jarní části navázali na poslední domácí zápas se Zlínem (3:2) a před svými fanoušky vyhráli podruhé v sezoně.

V roli hostů navíc zdolali na stadionu v Ďolíčku Pardubice. V tabulce se posunuli na pátou příčku. Severočeši prohráli venku počtvrté v řadě a na hřištích soupeřů jsou se čtyřmi body nadále druhým nejhorším týmem soutěže.

Jedinou branku v duelu Slovácko - České Budějovice vstřelil v 70. minutě střídající Daniel Holzer. Tým z Uherského Hradiště doma v lize bodoval naplno potřetí za sebou, vyhrál čtvrté z posledních pěti kol a v neúplné tabulce poskočil na šestou příčku. Jihočeši v nejvyšší soutěži prohráli čtvrtý z posledních pěti duelů. Od první barážové příčky je nadále dělí dva body, Jablonec ale odehrál o utkání méně.

V neděli jsou na programu zbývající čtyři zápasy 17. kola. Slavia se utká s Jabloncem, Mladá Boleslav přivítá Brno a Liberec hostí Pardubice. Zlín v soutěžní premiéře pod trenérem Pavlem Vrbou vyzve Ostravu, na jejíž lavičce kouč v říjnu skončil.

17. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 1:2 (1:1)
Branky: 6. Chorý - 43. Smrž, 72. Pudhorocký. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Antoníček - Adámková (video). ŽK: Leibl, Ryneš (oba Hradec). Diváci: 8135.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:1 (1:1)
Branky: 45.+1 Navrátil - 10. Čvančara. Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Podaný - Petřík (video). ŽK: Trefil, Zifčák - Haraslín, Vydra, Friis (asistent trenéra). Diváci: 7126.

Zlín - Jihlava 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 4. Kratochvíl, 34. Z. Sedlák, 52. P. Mrázek, 56. Honejsek - 33. Skořepa. Rozhodčí: Cabák, Šudoma - Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:1. Diváci: 2159.

Bohemians 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 55. a 74. Puškáč. Rozhodčí: Hocek - Vodrážka, Váňa - Kocourek (video). ŽK: Gning, Jarošík (trenér, oba Teplice). Diváci: 3312.

1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 70. Holzer. Rozhodčí: Všetečka - Hrabovský, Pečenka. ŽK: Vecheta, Kadlec - Hora, Králik, Broukal. Diváci: 2714.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme