14. den v Melbourne: Djokovič může ve finále s Tsitsipasem vyrovnat rekord Nadala. Krejčíková a Siniaková mají na dosah obhajobu

28. 1. 2023, 19:30
Previews 62
V rámci 14. hracího dne letošního ročníku Australian Open se rozdají poslední trofeje. Novak Djokovič zakončí útok na 10. triumf v Melbourne Parku a 22. na majorech, kterým by vyrovnal rekord Rafaela Nadala, proti Stefanosovi Tsitsipasovi, jenž bude znovu usilovat o první grandslamový vavřín. Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou dělí jediná výhra od úspěšné obhajoby loňského prvenství, ve finále vyzvou Šúko Aojamaovou a Enu Šibaharaovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále čtyřhry žen •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Aojamaová/Šibaharaová (10-Jap.) | Rod Laver Arena (5:00 SEČ)
• Finále mužů •
Tsitsipas (3-Řec.) - Djokovič (4-Srb.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (9:30 SEČ)


• Finále čtyřhry žen •
/ B. Krejčíková / K. Siniaková - / Š. Aojamaová / E. Šibaharaová | Rod Laver Arena (5:00 SEČ)
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou mohou poprvé v kariéře obhájit deblový triumf na grandslamech. Na Australian Open se to naposledy podařilo Italkám Saře Erraniové a Robertě Vinciové v roce 2014. Jejich soupeřkami budou Šúko Aojamová s Enou Šibaharaovou, které se mohou stát prvním ryze japonským párem, jenž vyhraje jakoukoliv čtyřhru na majorech. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.


Krejčíková se Siniakovou společně triumfovaly už 13krát, šestkrát na grandslamech (French Open 2018, Wimbledon 2018, French Open 2021, Australian Open 2022, Wimbledon 2022 a US Open 2022), mají zkompletovaný kariérní Grand Slam a na kontě i zlato z olympijských her a prvenství na Turnaji mistryň. Sedmadvacetiletá Krejčíková posbírala v této disciplíně 14 trofejí (pouze tu úvodní neslavila se Siniakovou), o rok mladší Siniaková rovných dvacet. Ve finále grandslamů uspěly v šesti ze sedmi případů, jediný nezdar zaregistrovaly předloni právě v Melbourne. Loni vyhrály Australian Open jako teprve druhý ryze český pár po Janě Novotné a Heleně Sukové (1990).

Cesta turnajem
1K: Eikeriová/Harrisonová (6-2 3-6 6-2)
2K: L. Fruhvirtová/Riskeová-Amritrajová (6-2 6-2)
OF: Kalašnikovová/Parksová (6-0 6-3)
ČF: (6) Krawczyková/Schuursová (6-2 6-3)
SF: Kosťuková/Ruseová (6-2 6-2)


Aojamaová se Šibaharaovou spojily na turnajích síly znovu po roce. Na kontě mají osm triumfů, ale žádný grandslamový. Pětatřicetiletá Aojamaová má ve sbírce 17 vavřínů a ve finále grandslamů si zahraje poprvé, o 11 let mladší Šibaharaová jich vlastní jen osm, nicméně loni ovládla mix na French Open s Nizozemcem Wesleym Koolhofem. Spolu jsou ve finále podesáté a posledních osm vyhrály.

Cesta turnajem
1K: Linetteová/Xiyu Wang (7-5 3-6 6-3)
2K: N. Kičenoková/Zimmermannová (6-2 6-2)
OF: Pavljučenkovová/Rybakinová (6-2 7-6)
ČF: Dolehideová/Kalinská (6-3 6-3)
SF: (2) Gauffová/Pegulaová (6-2 7-6)


• Finále mužů •
Stefanos Tsitsipas (4.) - Novak Djokovič (5.) | Rod Laver Arena (9:30 SEČ)
Novaka Djokoviče už dělí jen jedna výhra od jubilejního 10. triumfu na Australian Open a zisku 22. grandslamové trofeje, kterou by vyrovnal rekordmana Rafaela Nadala. V cestě mu stojí Stefanos Tsitsipas, jenž bude naopak bojovat o svůj premiérový titul z majorů. Djokovič vyhrál posledních devět střetnutí a ve vzájemné bilanci dominuje poměrem 10-2. Finále letošního ročníku Australian Open nabídne přímý souboj o post světové jedničky.

Čtyřiadvacetiletý Tsitsipas je jediným řeckým grandslamovým finalistou v historii, na French Open 2021 v pěti setech podlehl právě Djokovičovi. Rodákovi z Atén finálové duely obecně moc nejdou, má v nich bilanci 9-15, poslední tři prohrál, loni zvládl jen dva ze sedmi a proti hráčům Top 5 vyhrál pouze jeden z devíti (Dominic Thiem, Turnaj mistrů 2019). V květnu 2016 to dotáhl do čela juniorského žebříčku a teď má možnost na to samé dosáhnout mezi muži. Ještě nikdy však na nejvyšším okruhu netriumfoval na venkovních betonech.

"Tohle jsou chvíle, kvůli kterým jsem celé ty roky tvrdě pracoval. Vše jsem směřoval k tomu, abych si mohl zahrát finále, které bude víc než jen finále," řekl Tsitsipas.

Pětatřicetiletý Djokovič absolvuje své 132. finále (92-39), rekordní 33. na grandslamech (21-11) a jubilejní 10. v Melbourne Parku, kde nikdy nenašel přemožitele v semifinále ani finále a s devíti triumfy je nejúspěšnějším hráčem turnaje. "Tyto zkušenosti mi pomáhají. Finále Australian Open jsem ještě neprohrál, což mi dodá sebejistotu. Na druhou stranu musím na kurtu odvést práci, která je třeba," uvedl. Od začátku Wimbledonu 2014 má rodák z Bělehradu ve finále majorů famózní úspěšnost 15-4. Na Australian Open je jediným srbským šampionem v historii. Celkově 93. vavřínem může v počtu titulů překonat Rafaela Nadala a 22. grandslamovým dorovnat jeho rekord.

Djokovič, který plní roli nasazené čtyřky, může úspěšně zakončit návrat do Melbourne, odkud byl vloni před Australian Open vyhoštěn kvůli chybějícímu očkování proti covidu-19. Během turnaje si u arbitrů stěžoval na pokřiky provokatérů v hledišti nebo měl problémy se stehenním svalem, které později vyřešil. "Bude to znít jako klišé, ale musíte to vše přijmout. Něco takového se ale snadněji řekne, než udělá. Mám pocit, že se u mě věci hromadí z nějakého důvodu. Není to ideální, když se musíte s tím vším vypořádat, ale bohužel to je poslední roky součást mého života. Prostě se to snažím zvládnout a vyjít z toho silnější," řekl Djokovič.

Jak už bylo řečeno, bude se jednat o přímý souboj o post světové jedničky. Djokovič na něm strávil rekordní počet týdnů, Tsitsipas by žebříčku ATP kraloval poprvé v kariéře. Poražený bude v pondělním vydání figurovat na třetím místě.

Djokovič ve druhém týdnu exceluje, a pokud bude pokračovat ve výkonech z posledních tří zápasů, nepočítaje chvilkovou ztrátu koncentrace v pátečním semifinále, pak by měl slavit další grandslamový triumf. Tsitsipas je ve finále zaslouženě, nicméně jeho předvedená hra nebyla zdaleka tak přesvědčivá. Proti jasnému favoritovi bude potřebovat co nejlepší servis a vyvarovat se vysokému počtu nevynucených chyb, aby měl šanci sety případně dotáhnout do tie-breaku, v nichž je Djokovič ovšem velmi silný. Zároveň musí ideálně využít jakoukoli nabídnutou šanci, protože takto kvalitnímu protivníkovi v průběhu turnaje ještě nečelil a Djokovič bude jeho zaváhání na rozdíl od předchozích soupeřů trestat.

Otázkou je, jak moc má Tsitsipas v hlavě jejich jediné předchozí střetnutí ve finále grandslamů. Předloni na French Open totiž vyhrál úvodní dva sety, nicméně v těch následujících naprosto dominoval Djokovič. Na Srba sice umí zahrát, ale prohrál s ním posledních devět soubojů a hlavně všech pět finále, přičemž kromě první a druhé sady na French Open 2021 byla všechna jednoznačnou záležitostí. Na Australian Open se potkávají poprvé a Djokovič by měl pokračovat v letošní neporazitelnosti a tu Řekovu ukončit.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Aktuální forma
Tsitsipas se loni velmi rychle vrátil po operaci lokte a na mnoha turnajích nebyl v nejlepší formě, dokonce si připsal několik překvapivých porážek. Přesto dokázal posbírat nejvíce výher na tour, přidat další dva tituly a s přehledem sezonu zakončit v Top 10. V letošním tenisovém roce stále nenašel přemožitele, v týmovém United Cupu porazil Grigora Dimitrova, Davida Goffina, Bornu Čoriče i Mattea Berrettiniho.

Cesta turnajem
Na Australian Open si až do poloviny osmifinálového duelu počínal suverénně. Set nepovolil Quentinovi Halysovi, Rinkymu Hijikatovi ani Tallonovi Griekspoorovi. V osmifinále však zahodil náskok 2-0 na sety proti Jannikovi Sinnerovi a Itala v repríze loňského čtvrtfinále zdolal až v páté rozhodující sadě. Ve čtvrtfinále si poradil bez ztráty setu s Jiřím Lehečkou a v semifinále ve čtyřech sadách s Karenem Chačanovem.

Historie na Australian Open
Australský grandslam je jeho nejúspěšnějším. V hlavní soutěži startuje pošesté a počtvrté se probil do druhého týdne. Ještě v pátek bylo jeho nejlepším výsledkem semifinále, v němž byl také v letech 2019 a 2021-22.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 10-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 10-0
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 31-40)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-1)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 9-15)

Stefanos Tsitsipas - Australian Open
Kariérní bilance:
21-5
Nejlepší výsledek: finále (2023)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: United Cup (4-0)
Cesta turnajem: Halys (6-3 6-4 7-6), Hijikata (6-3 6-0 6-2), Griekspoor (6-2 7-6 6-3), (15) Sinner (6-4 6-4 3-6 4-6 6-3), Lehečka (6-3 7-6 6-4), (18) Chačanov (7-6 6-4 6-7 6-3)

Aktuální forma
Djokovič odehrál loni kvůli odmítavému postoji k očkování jen 11 turnajů, po deportaci přišel o kompletní australské léto a zúčastnit se nemohl ani sezony amerických betonů včetně US Open. Přesto posbíral pět titulů, posedmé vyhrál Wimbledon a sezonu zakončil prvenstvím na Turnaji mistrů a v Top 5. Od začátku travnaté části sezony prohrál jediný ze 37 duelů na individuálních akcích. Do nového roku vstoupil triumfem v Adelaide a ziskem 92. titulu dorovnal Rafaela Nadala. Na australské půdě zvládl už 40 zápasů v řadě, poslední porážku zaznamenal na Australian Open 2018.

Cesta turnajem
V Melbourne si letos až na jeden ztracený set suverénně poradil s Robertem Carballésem, Enzem Couacaudem i Grigorem Dimitrovem. V osmifinále zničil Alexe de Minaura, domácí naději povolil po fenomenálním představení jen pět gamů. Pouze o dva více prohrál ve čtvrtfinále se svým žebříčkovým sousedem Andrejem Rubljovem. V semifinále proti Tommymu Paulovi i přes menší ztrátu koncentrace (vedl 5-1 v prvním setu) dominoval. Na Australian Open neprohrál už 27 zápasů v řadě, čímž stanovil nový rekord.

Historie na Australian Open
S devíti triumfy je nejúspěšnějším hráčem úvodního grandslamu sezony. V Melbourne startuje poosmnácté a pouze třikrát se nedostal do druhého týdne. Dvakrát slavil hattrick, naposledy v letech 2019-21. Loni se kvůli chybějícímu očkování zúčastnit nemohl.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (T)
Bilance: 11-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 11-0
Bilance proti hráčům Top 10: 2-0 (kariérní 242-107)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 21-11)
Bilance ve finále: 1-0 (kariérní 92-39)

Novak Djokovič - Australian Open
Kariérní bilance:
88-8
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011 - 2013, 2015 - 2016, 2019-21)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve finále: 9-0
Generálka: Adelaide 1 (T)
Cesta turnajem: Carballés (6-3 6-4 6-0), Couacaud (6-1 6-7 6-2 6-0), (27) Dimitrov (7-6 6-3 6-4), (22) de Minaur (6-2 6-1 6-2), (5) Rubljov (6-1 6-2 6-4), Paul (7-5 6-1 6-2)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

62
Přidat komentář
QacO
No a poďme na to.
Djoko pekne to tam vyhraj nech je na TP kludsmile
IDEMO........
Reagovat
tommr
zasloužená výhra. Katka byla nejlepší na kurtu ... smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Honza-K
Velká gratulace oběma. Skvělá Katka smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
jirkaS
a je ti v kabelismilesmilesmile
Reagovat
Marie9
Do kabele se jim to nevejdesmile
Reagovat
tommr
pokud se nepletu tak hráčky dostávají jen menší kopie toho velkýho poháru ...
Reagovat
Fandina
Nevím, jak je to tady, ale vím, že některé deblové poháry dostávají, jen jeden společný.
Reagovat
Marie9
Bravo, máme šampionky! Velká gratulacesmilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Petra86
Holky gratulace k obhajobě.
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
tommr
KrejSi konečně prolomily servis Aoyamy a k výhře jim chybí už jen dvě hry ... smile
Reagovat
tommr
už jen jedna ...
Reagovat
tommr
a je to tam ... smile
Reagovat
tommr
Bára teď náš pár potápí hrubejma chybama. Snad se ještě probere ... smile
Reagovat
Marie9
Japonky si berou zaslouženě brejk zpátky. Krejsi se momentálně nedaří nic. Poooojďsmilesmilesmile
Reagovat
tommr
i druhej set začaly naše holky brejkem při podání Shibaharový ... smile
Reagovat
tommr
Bára bude servírovat na set. Zatím ale nepůsobí moc přesvědčivě takže mám docela obavy že to nezvládne ...
Reagovat
tommr
naštěstí to dobře dopadlo i když Bára neservírovala moc dobře a neodpustila si i tradiční dvojchybu .... smile
Reagovat
Marie9
Nakonec to dobře dopadlo, ale Bářino první podánísmile.
Reagovat
tommr
Báře to dneska moc nejde ale Katka je prostě skvělá ... smile
Reagovat
Marie9
Katka exeluje na síti, ovšem ta malá Japonečka byla chvílema nejlepši hráčkou na hřišti. Všechno oběhá a na síti se perfektní. Žasnu, za sítí ji není skoro vidětsmile
Reagovat
Jon61
Ona je nejlepší hráčkou, dokonce lépe podává než její spoluhráčka.
Reagovat
Marie9
smile
Reagovat
tommr
KrejSi začaly zápas brejkem hned v úvodu ... smile
Reagovat
Jon61
Japonky jsou dobré, holky to budou mít těžké.
Reagovat
tommr
jj naše holky sice vedou o brejk ale je to hodně vyrovnaný ...
Reagovat
Jon61
Japonky hraji útočně, zápas je pohledný.
Reagovat
tommr
finále se bude hrát pod zataženou střechou a vysílá ho smile Eurosport 1 ...
Reagovat
jirkaS
koukám a fandimsmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ken Rosewall je stále držitelem rekordu jako nejstaršího dosavadního grandslamového vítěze, když Australian Open vyhrál ve věku 37 let, jednoho měsíce a 24 dní, a nebojí se, že by mu byl tento úspěch odebrán, řekl v rozhovoru pro The Age, kde také kritizoval současný tenis, přestože přiznal, že sleduje hodně zápasů:

Nejsem příliš nadšený z povrchů, na kterých se nyní hraje v kombinaci syntetických strun a raket a také míčků, které se vyrábějí. Hráčům nelze upřít schopnosti, všichni jsou velmi dobří.

Ale z pohledu diváka vidíte mnoho monotoních zápasů.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/28/critica-rosewall-tenis-moderno

***
No Kene to musíš sledovat ale jiné zápasy...zkus Kyrgiose, jistě to tak nudné nebude:0) Nebo mu někdo pošlete Browna s Bublíkem..)

Ale spíš to trefil Yannick Noah...chybí opravdu charismatičtí hráči typu Agassi, BigMac, Connors, Borg, Wilander, Edberg, Kafelnikov, Cash, Kuerten, Sampras atd. atd. v kombinaci toho, že se diváci nemuseli dívat během jedné pětiny zápasu jak se utírají hráči do ručníku, kdy existovala ještě sportovní rivalita a ne hrození pěstičkami, a nebyli nesmyslně přeplácení atd. atd.

Yannick Forever.0)
A rozhodně nestárne, furt jede, je to drak..)

https://www.youtube.com/watch?v=Cs9t7CTJdeg

Pleteš si sny se závistí.
Brzy to všechno skončí v temnotě.
Lidé se dívají dolů nebo zavírají oči
Člověk musí být rváč a grázl.
Buď miluješ, nebo se uzavíráš do sebe
Ah, teď se můžeš smát
....
A tančit a tančit ve větru
Ale no tak, no tak.
Tvůj bratr není jediný, kdo je tvým bratrem.
Ale no tak, no tak.
Tvoje sestra není jediná, kdo je tvou sestrou.

Alez Yannick:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Finále nedám, a asi ani ze záznamu:0) Těžko vměstnat tuhle finálovou puckovinu do nabitého kalendáře...

BigMac si tipl, že ve finále Tsitsipas vs. Djokovič uvidíme překvapivého vítěze a vyhraje outsajder... BigMac je legenda, a opět potvrzuje, že to není žádný přizdisráč, tedy pokud nemyslel tím outsajderem Djokoviče... U něj člověk občas neví...:D

Pochopitelně Stefan může vyhrát, o tom žádná... stačí jak si bude hlavně obíhat FH, nepoužívat raději moc to svoje BH, nedá mu čas na údery, nebude mu hrát do běhu na BH, nebude blbnout s dropama, neblbnout na servise..., tlačit se do kurtu, jak půjde...:)

Tak jako goood luck :D smile
Reagovat
Franky
FH v sekcii komentov ako nezvycajne kludny ako baranok, do nikoho nekope ani nezvracia v danej sekcii ako vzdy...ale je to jasne lebo zajtra je posledna sanca aby aspon v niecom potkan ostal pred Jokerom a to je pocet GS vo vsetkom ostatnom ho (okrem antuky) trha na kusy...uzi si tych poslednych par hodin a mysli na to ze ked ho pustia na turnaje tak Nadal ostane smetisku historie ako nejaky super antukar ale zaroven vecna 2 na tour
Reagovat
Pe3k
Jemu hrozí ban, proto předstírá, že je vlastně normální smile

Před pár dny to tady zase psychicky nezvládl smile
Reagovat
No-le
Každopádně by měl Novak vyhrát, pokud chce dolepit Nadala. Co nevyhraji letos, příští rok už nezvládne. Bude mu 37..
Reagovat
Patik
Minimálne par rokov ešte nebudeme cítiť ze ho vek obmedzuje.
Reagovat
turista
No jo. Moc času na další GS tituly už taky nemá.
Reagovat
paddy
to mě překvapilo, 2x na GS Djo proti Nad
https://www.youtube.com/watch?v=D2YPbA7Yswg
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal Djokovic RG2015, taktiez.
Verdasco Nadal, AO2009, taktiez.

Len tak namatkovo, aspon z Nadalových zapasov.
Reagovat
Patik
Rafa je citlivý ako kožka na pipiku zakaždým keď dal Nole dvojchybu sa od ľútosti rozplakal.
Reagovat
Ondrej2280
Turnaj celkovo slaby,nepredpokladam,ze by to toto finale zachranilo.
Takze Tstsipas by mohol konecne zabrat a trosku Srbovi zahrat na nerviky.
Divaci budu jasne na strane Tsipiska.
Reagovat
Patik
Kľúčovy bude podľa mňa mindset Tsitsipasa..dolezite bude aby si nepriniesol so sebou H2h..musi to brat ako reštart ich spoločných zápasov.. Vieme ze dokáže hrať vyrovnaný zápas dokonca už Djokovica aj porazil na harde..ma svoje výpadky ale stále je to víťaz turnaja majstrov a niekoľkonásobný finalista masters a už aj GS takže Djokovic nemá stále nič isté..Djokovic ako je už známe vo finále vždy predvádza jeho najlepší tenis niečo ako Nadal na RG..cakam ze hamstring bude pracovať naplno žiadne pohybové obmedzenia myslím si ze Novak nebude chcieť riskovať ze nejakými alternatívnymi pohybmi stratí fiftiny..moj tip Novak stratí tretí set štvrtým to zakončí.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobnd by som bol spokojný, ak by všetky tri sety prišli do stavov 3:3, 4:4, ba dokonca koketujem aj s myslienkou 5:5..To by znamenalo vyrovnaný priebeh a snáď aj pekný tenis. Ak v koncovke urve vitazstvo Djokovic, budiž.

Snad to nebude debakel; Tsitsipas zas nie je taký tragéd.
Reagovat
paddy
Djokovič je samozřejmě velký favorit finále (80/20). Nic však nemá jisté, protože statisticky vyhraje 4 z 5 takových zápasů, nikoli všechny. Stále to tedy není automatický titul. Djokovičovi fanoušci jsou určitě rádi, že na kurtu nebudou lajnoví rozhodčí. Na AO dokonce kvůli hamstringu přiletěla i slavná doktorka Marijana Kovacevic, jejíž klienti jsou slavní fotbalisté jako Ronaldo, Alexis Sanchez, Robin van Persie a Vincent Kompany. Yossi Benayoun (Liverpool) před pár roky dokonce připustil, že použila tekutinu z lidské placenty. smile

Jestli chce Tsitsipas vyhrát, tak bezpodmínečně musí vyhrát první set. Uvidíme, jak se Tsitsipas vypořádá s vynuceně agresivní hrou Djo. Otázka je, zda jeho tým vymyslí nějakou strategii, která by mohla Djo překvapit. Přece jen mají za sebou přes 10 vzájemných zápasů, takže měli dostatek času se dobře poznat. Už spolu dokonce hráli i jedno GS finále, i když to oba popírají. smile

Důležité bude, jak dokáže Tsitsipas ustát klíčové okamžiky zápasu, tj. TB nebo dopodávání setu, protože v tom mentálně selhává. Například se musí vyhnout tomu, aby dělal podobné Tsypoviny
https://www.youtube.com/watch?v=OjH4KCKNho0&t=638s

Předturnajové pole bylo kvalitativně jedno z nejslabších za dlouhou dobu. Vedle toho i reálný průběh turnaje potvrdil, že ti nejlepší nemají dobrou formu nebo jsou po zranění, a tak SF složení bylo dle rankingu druhé nejslabší za posledních 15 let. Turnaj rozhodně nenadchnul, s čímž určitě nebudou souhlasit fanoušci dosud neznámého vítěze.

Snad bude finále hezký zápas a nebude jen na jednu branku. Přejme si, aby ústřední postavou hajlajtů nebyly hajlující osoby. Tenis je jen okrajová záležitost společnosti, takže drtivá většina lidí ho nesleduje a statisticky se určitě najdou i tenisoví fanoušci, kteří budou zítřejší finále úplně ignorovat smile
https://www.youtube.com/watch?v=6QKenejDKds
Reagovat
paddy
smile smile
Bude zajímavé sledovat, co se bude dít i v hledišti. Při minulých zápasech tam byli i provokatéři, kteří např. křičeli "No vax, Novak." Pořadatalé hrozili vyvedením takových lidí. Djokovičovi fanoušci jsou rozlobení a nelze vyloučit ani nějaké fyzické střety.

The disturbances appear to have angered Djokovic's loyal fanbase with some even threatening violence. @Yerikilyassov tweeted: "I see again these guys entering the Rod Laver. Just usual outfits. I'm gonna fight with them."
@NoleRulez7 replied: "Fight for every one of us!!!!" smile

Pokud jde o účast Srdjana, tak se čeká na rozhodnutí AO. Po Srdjanově focení měl Tiley dlouhý rozhovor s celou rodinou na základě, čeho se rodina rozhodla, že Srdjan nebyl přítomen na SF zápase. Tento nedůležitý zápas moc nebolel. U finále nelze čekat, že by Srdjan dobrovolně nešel. Čekáme na Tileyho výrok.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si úplne nemyslim, ze Tsitsipas musi bezpodmienečne vyhrat prvy set. V Parizi vyhral dva a nic mu to nebolo platné. Djokovic prehral pár velkych zapasov na GS s Wawrinkom po tom, co prave on vyhral prvý set. Naopak, Berretini, Kyrgios, a uz spominany Tsitsipas prve dejstvo vzajomných finále vyhrali a celkovo zápas prehrali.

Kazdy jeden z nich ale veelmi rychlo stratil momentum rýchlym breakom v nasledujúcom sete. A nielen oni, ale aj Sinner a Mussetti pri vedeni 2:0..To znamená, ze Tsitsipas musi zachytit úvod setu, setov. Ak sa dostane vzdy do vyrovnanej koncovky, tam moze Djokovic krajne znervozniet.

Ja si dokonca myslim, velmi iracionálne a plávam proti prúdu, ze tych 7-8 prehier v sérii Tsitsipasovi pomoze viac, nez by napriklad posledný zapas prehral. Dlhé roky tvrdim, ze vitazstvá ťa uspia, kdežto po prehre si dáš do budúcna o to väčší pozor. Samozrejme Djokovic je prilis skusený, aby si nedal vo finále GS pozor, podvedomie moze napriek tomu zahrat malú rolu.
Reagovat
smazaný uživatel
*posledny zapas vyhral
Reagovat
paddy
nutná ale nikoli postačující podmínka

Djokovič má po zisku úvodního setu grandslamovou bilanci 294-8 a na hardových majorech 146-3
Reagovat
smazaný uživatel
3 z tych osmych je Stan, dve vo finále GS. Snad je ten jednorucny BH spolocný menovatel :)
Reagovat
Davor1
Medzi BH Wawrinku a Tsitsipasa je ten rozdiel, že u Stana to bola brutálna zbraň, u Tsitsipasa je to napriek pokroku v posledných mesiacoch stále slabina. Stan bol schopný z BH hrať rozdielové údery, zakončovať nimi výmeny a vyhrávať BIG pointy, to Tsitsipas sa z BH len udržiava v hre a nič signifikantné z neho nespraví...
Reagovat
tommr
doufám že už to KrejSi dotáhnou do vítěznýho konce a pokud možno bez nervů. Soupeřky ve finále jsou sice těžký ale hratelný ...

Škoda jen že se to hraje v pro nás nejhorší možnej čas: přílis pozdě na to zůstat vzhůru a příliš brzy na vstávání ... smile
Reagovat
Blondie
Pro tenis se musí trpět!

Ale je pravda, že Australian swing je šílená. Já jednou vstávala někdy 0:30, pak jsem pracovala u tenisu do 8:30, pak vše odeslala a šla spát, jen aby mi v 9:30 volal novinář :D jsem úplně rozbitá, tak se těším na normální časy.
Reagovat
Blondie
Jeď, Nole!
Reagovat
com
pojede dom bez titulu smilesmile
Reagovat
Blondie
Minulý týden jsem psala, že moje noční můra na tenhle týden je kombinace Bureš - Plíšková - Tsitsipas.

Řeknu to takhle: toho Řeka z té trojice přežiju :D nebudu ráda, ale přežiju :D
Reagovat
annah
Hlavně že ten první z kombinace vypadl! Velká úleva...smilesmile
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
Kozoroh
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
to zní jako při loňské deportaci smile
Reagovat
Blondie
Oh no :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist