Přírodní léčbaRady a tipyZdraví

3 způsoby, jak léčit bolest zubů, pokud nemůžete získat okamžitou zubní péči

Důvody bolesti zubů se mohou pohybovat od semene uvíznutého v moláru až po vážnou infekci, která vyžaduje lékařský zákrok. Pokud tedy pociťujete bolest v zubu, domluvte si schůzku se svým zubařem, aby vám ho prohlédl. Odložení návštěvy zubaře může znamenat, že budete potřebovat rozsáhlejší – a nákladnější – péči.

Domácí péče, zatímco čekáte na schůzku

Pokud je vaše návštěva zubaře za pár hodin nebo za den a cítíte bolest, existuje několik věcí, které můžete udělat doma, a mohou vám pomoci ulevit.

Snažte se nekousat zub, který vás bolí, abyste bolest ještě nezhoršili.

Léky proti bolesti mohou být účinné, ale měli byste je používat pouze krátkodobě. Pokud je budete několik dní užívat, můžete se cítit lépe, ale také vám zabrání objednat se k zubaři, aby našel a ošetřil příčinu bolesti. Léky proti bolesti mohou mít také negativní vedlejší účinky, pokud jsou užívány delší dobu.

Výplach slanou vodou

Roztok slané vody může pomoci jemně spláchnout částice jídla, které uvízly mezi vašimi zuby, což může způsobovat bolest.

Smíchejte ½ čajové lžičky soli v šálku teplé vody, proplachujte slanou vodu v ústech asi 30 sekund a poté ji vyplivněte. To lze opakovat dvakrát nebo třikrát denně a pomůže to také snížit nepohodlí způsobené vředy a zanícenými dásněmi.

Studený obklad

Pokud jste utrpěli zranění, jako je pád, který zahrnoval úder do úst, studený obklad může pomoci zúžení cév v blízkosti poranění, což může snížit bolest. Zabalte led nebo studený obklad do ručníku a přiložte na postižené místo po dobu 15 až 20 minut. Aplikaci opakujte po několik hodin.

Čajové sáčky na zastavení krvácení

Čajové sáčky s černým čajem obsahují třísloviny, které mohou pomoci zastavit krvácení v ústech a mohou také snížit otoky. To může pomoci zmírnit bolest před plánovaným návštěvou zubaře, stejně jako po extrakci.

Pokud po vytržení zubu pokračuje nějaké malé krvácení, jemné kousání navlhčeného čajového sáčku po dobu 5 až 15 minut vytváří tlak, který pomáhá snížit otok a umožňuje srážení krve.

Pokud ale po několika vyzkoušení uvidíte, že se krvácení zhoršuje, zavolejte doktorovi o radu.

Zdroj obrázků: pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button