Nosková v Lyonu zvládla vstup do kvalifikace. Martincová vyzve Garciaovou

28. 1. 2023, 21:42
Aktuality 14
WTA LYON - Linda Nosková zvládla své první vystoupení po návratu z Austrálie, kde si v Adelaide zahrála své první finále a následně neuspěla v boji o start na Australian Open. Na úvod kvalifikace halového turnaje WTA 250 ve francouzském Lyonu si 17letá Češka poradila 6-3 6-2 s domácí pět zápasů neporaženou Margaux Rouvroyovou. O start v hlavní soutěži si zahraje se Slovenkou Viktórií Kužmovou.
Profily hráčů
Linda Nosková (© AFP)

Linda Nosková zahájila sezonu parádním vystoupením na turnaji WTA 500 v Adelaide, kde si vyšlápla na Viktorii Azarenkovou či Ons Džabúrovou a po sérii šesti výher prošla z kvalifikace až do svého prvního finále. V něm nestačila až na světovou pětku Arynu Sabalenkovou, která dnes potvrdila životní formu i triumfem na Australian Open.

Sama 17letá Češka o start na úvodním grandslamu sezony vinou žebříčkového postavení z doby uzávěrky startovní listiny přišla. Divokou kartu od pořadatelů nedostala a v kvalifikaci neuspěla. V Melbourne do ní zasáhla pouhé dva dny po finálové porážce v Adelaide a s Kanaďankovou Katherinou Sebovovou prohrála ve třech setech.

Rodačka z Vsetína tak měla po návratu domů dostatek času na aklimatizaci a přípravu na dva halové turnaje v Evropě. I v Lyonu musí o místo mezi elitou bojovat v kvalifikaci a na úvod roli favoritky zvládla.

Domácí hráčku z až šesté světové stovky Margaux Rouvroyovou, jež minulý týden na turnaji ITF v Petit Bourge na ostrově Guadeloupe získala svůj druhý titul, porazila 6-3 6-2. V úvodu zápasu sice dvakrát přišla o servis, ale vždy zareagovala rebrejkem, vyhrála čtyři gamy v řadě a dostala zápas pod kontrolu.

O místo v hlavní soutěži si 56. hráčka světa Nosková zahraje v neděli s Viktórií Kužmovou (h2h 0-0). Slovenská tenistka, jež si minulý týden zahrála finále na podniku ITF W40 v estonském Tallinu, dnes porazila 6-0 2-6 6-4 Cristinu Bucsaovou. Španělku, která na letošním Australian Open utekla z mečbolu Biance Andreescuové a ve třetím kole utrpěla debakl s Igou Šwiatekovou.

Jistotu startu v Lyonu má z českých tenistek zatím jen Tereza Martincová, ale štěstí při losu se k ní otočilo zády. 27letá Češka, jež na všech třech letošních turnajích vypadla v 1. kole a v Melbourne skončila na raketě Sabalenkové, hned na úvod vyzve domácí nasazenou jedničku, světovou pětku a vítězku loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaovou (h2h 2-3). Nasazenou dvojkou je obhájkyně titulu Shuai Zhang z Číny.

• WTA 250 LYON •
Francie, tv. povrch / hala, 259.303 dolarů
sobotní výsledky (28. 01. 2023)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Nosková (1-ČR) - Rouvroyová (Fr.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
prvním brejk ve druhým setu Linda bohužel nedokázala potvrdit. smile Jak to bude s tím druhým?
Reagovat
tommr
napodruhý už to vyšlo. smile Lindě teď k výhře stačí udržet si svoje podání ...
Reagovat
tommr
a nakonec to ani nemusela dopodávat a ukončila to už na returnu 6:1 6:3 ... smile
Reagovat
tommr
Linda bere první set proti Kuzmový 6:1 ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
stream asi není, co?
Reagovat
tommr
já na to koukám na SportZone ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj já si to myslel.
Během konce roku skončily velké streamy, takže mi teď zbývají jen a tam to nebylo.
Reagovat
tommr
Linda v prvním kole splnila povinnost a poradila si s dobře hrající domácí hráčkou která startovala na divokou kartu... smile
Ve druhým kole trochu nečekaně narazí na Kuzmovou která přehrála nasazenou sedmičku. Na česko-slovenský derby se hodně těším a doufám že si Linda povede proti Kuzmový líp než ta druhá Linda která s ní loni prohrála v kvalifikaci na FO ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Terka má opět štěstí na zvučné jméno. Pomohlo by, pokud by byla Caroline přemotivovaná nebo ještě bez motivace po prohře na AO.
Ale co, hlavně ať si zápas užije a třeba díky tomu vyhraje.smile
Reagovat
vergus
Na antuce bych možná věřil v překvapení, ale v hale před domacím publikem to bude očistec
Reagovat
tommr
pokud se nepletu tak Garcia tento turnaj dokonce vlastní takže bude asi hodně motivovaná ...
Reagovat
Alien
Vlastní? Jak vlastní?
Reagovat
Mantra
Jak vlstní, prostě má firmu nebo podíl ve firmě, která ten turnaj vlastní/pořádá.
Každý turnaj přeci někdo vlastní.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist