Flanelka za trenky aneb poslední volba jednoho důchodce
Ilustrační foto: Pixabay

Flanelka za trenky aneb poslední volba jednoho důchodce

29. 1. 2023

Tak to máme konečně za sebou. Miloš Zeman předá prezidentské žezlo Petru Pavlovi. Farizejství, prostořekost, pomstychtivost vystřídají důstojnost, respekt, pokora. Flanelová košile místo trenýrek.

Do třetice všeho dobrého. Dvakrát mi prezidentská volba nevyšla, napotřetí to klaplo. Těší mě to o to víc, že to byly možná – vzhledem k věku – moje poslední prezidentské volby. Jejich výsledek přinesl dobrou zprávu pro Česko: lidé se nenechali opít rohlíkem namočeným do jedovatého lektvaru namíchaného ze lží, cynismu a populismu. A moc dobře je, že osud Česka není lhostejný zejména mladým lidem a že jejich hodnotový žebříček – ač se to nám, starým, mnohdy nezdá – je nastaven správně.

Prezident toho v našem parlamentním systému sice moc nezmůže, ale přeci jen jde o hlavu státu, měl by být proto respektovanou autoritou. Po mnoha letech máme šanci, že Hrad nyní takovou autoritu mít bude.

Miloš Zeman byl možná dobrým šéfem partaje, v prezidentském úřadu ale totálně selhal – ohýbáním ústavy, prostořekostí, panáčkováním, bratříčkováním s nedemokratickými autokraty, urážením novinářů, omilostněním zlodějů. A je jedno, nakolik jeho chování ovlivňovala arogantní hradní parta.

Jaký pán, takový krám. Teď máme naději, že se politická kultura v naší zemi změní. Nejen na Hradě. A to je dobrá zpráva nejen pro nás, seniory, ale zejména pro naše potomky.

 

 

 

politika společnost
Hodnocení:
(3.9 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.