Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ne VW. Hlavním konkurentem Tesly bude podle Muska čínská automobilka

Diskuze (28)

Hlavním konkurentem Tesly se patrně stane některá z čínských automobilek. Analytikům to po zveřejnění hospodářských výsledků amerického výrobce elektromobilů řekl šéf Tesly Elon Musk. Informovala o tom agentura Bloomberg.

"Pracují nejusilovněji a nejchytřeji," odpověděl Musk na otázku ohledně čínských automobilek, které považuje za největší konkurenci na světě. "Mám za to, že druhá za Teslou pravděpodobně bude nějaká čínská společnost," dodal.

Americký výrobce elektrovozů ve svém závodu v Šanghaji vyrábí vozy Model Y a Model 3. V Číně ceny svých aut zlevnil na začátku roku a předtím v loni v říjnu. Snížení cen oznámili i další výrobci automobilů, aby se lépe prosadili na největším světovém trhu s elektromobily. Z místních hráčů to byly mimo jiné společnosti Xpeng či Aito, za níž stojí podnik Huawei Technologies.

Video se připravuje ...

Největším čínským výrobcem elektromobilů je společnost BYD. Ta loni v prodejích Teslu překonala, vezmou-li se do úvahy vedle čistě elektrických vozů i hybridy.

Tesla loni v Číně vyrobila navzdory přísné protipandemické politice Pekingu více než 710.000 elektromobilů, což představuje přibližně 52 procent její celosvětové produkce. Rok 2022 byl podle Muska obtížný kvůli odstávkám v šanghajském závodě, vyšším výpůjčním nákladům a logistickým problémům.

Pokud se neobjeví nějaká neočekávaná narušení, mohla by se letos celosvětová produkce automobilky podle Muska přiblížit dvěma milionům vozů. Analytická společnost BloombergNEF očekává, že v roce 2023 vzrostou prodeje společnosti Tesla až o 40 procent a její Model Y se stane nejprodávanějším elektromobilem na světě.

Video se připravuje ...

Čistý zisk Tesly ve čtvrtém čtvrtletí vzrostl meziročně o 59 procent na rekordních 3,69 miliardy USD (80,9 miliardy Kč). Tržby stouply o 37 procent na 24,3 miliardy USD. Tržby podpořily rekordní dodávky vozů. Tesla již dříve uvedla, že za celý rok dodala rekordních 405.278 vozů.

Diskuze (28)

Doporučujeme

31. 1. 2023 21:59
Re: Tesla a spol
Už sa preber. Je kopa výrazne škaredších áut ako sú Tesly. Keby mali Tesly benzínové motory, chváliš ich do neba.
Avatar - speedfred
30. 1. 2023 21:16
Re: EU prístup
Tomuto by som aj veril, len treba na to čas.
30. 1. 2023 16:38
BYD
sesadí Teslu z trůnu. To je vcelku jisté už jen díky faktu, že komouši pracují na tom, aby západní automobilky byly nežádoucí. Těžká masírka "kupujte domácí", vysloveně naschvály Tesle jak v případě zaměstnanců tak i v případě zákazníků časem udělají své. BYD roste mnohem rychleji než Tesla. A evropský zákazník rád využívá výhod západního systému, ale jen jednostranně a Číňana si klíďo koupí.

Tesle předpovídám osud iPhone. Velký a nezanedbatelný hráč, ale už ne největší.
30. 1. 2023 14:44
Re: Vynechávám firmy z Číny i EU
Nižší hmotnost je ale devizou baterek s vyšší hustotou, které jsou naopak dražší. Tohle se prozatím docela vylučuje, jedno nebo druhé.

Levnější to bude, ale lehčí ne. Bude to ještě těžší. Nahrazuje to malé baterky (množstvím kWh), ne ty velké. Třeba Model 3 SR a LR váží skoro stejně, ačkoli mají rozdíl o více než 20 kWh. První má sice méně kWh, ale v těžších LiFePO, takže to ve výsledku vyjde nastejno. Výhodou je cena. Je tam méně kWh a ještě je každý kWh za nižší cenu, proto je to také mnohem levnější. Sodíkové toto ještě zvýrazní. Ještě těžší (což ale u malých baterek tak moc nevadí), ale ještě levnější na kWh.
30. 1. 2023 13:33
Re: Vynechávám firmy z Číny i EU
třeba nižší hmotnost a nižší cenu. S ohledem na fakt co píšeš od toho koukám nemám čekat lepší výkonností parametry :-D