Hlavní obsah

Mladá Boleslav předběhla skauty NHL. Prostě jsme věřili, že na Slovensku je potenciál, reaguje funkcionář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmým slovenským hokejistou v této sezoně NHL se stal v noci na středu Miloš Kelemen, kterého Arizona povolala z farmy před utkáním s Anaheimem. Ještě v minulé sezoně oblékal dres Mladé Boleslavi a nebyl přitom jedinou povedenou posilou ze Slovenska, kterou středočeský celek objevil. „Měli jsme dobrý skauting,“ míní Václav Nedorost v pořadu Příklep na Sport.cz.

Mladá Boleslav před NHL? Měli jsme dobrý skauting... Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Dvojnásobný juniorský mistr světa působil jako sportovní manažer Bruslařů až do listopadu loňského roku. Během zhruba tříletého působení se podílel na řadě přestupů. Volba posil ze slovenské nejvyšší soutěže byla častou volbou.

„Prostě jsme věřili, že na Slovensku je potenciál. Ukazovalo se to na klukách na mistrovství světa i těch mládežnických, takže jsme se vydali touhle cestou, skautovali jsme to prostředí tam, navázali kontakty s agenty..." vysvětluje bývalý útočník Colorada či Floridy.

Práce sportovního manažera? Asi o 20 hodin denně víc práce, říká bývalý reprezentant v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Nechybělo mnoho a Kelemen se na ledě potkal s Pavolem Regendou, toho však Anaheim v prosinci poslal do San Diega v AHL. Také tento hráč patří k mladoboleslavským objevům, ač za místní tým nestihl odehrát jediný zápas. Po povedených výkonech na mistrovství světa jej nakonec přetáhli Kačeři do NHL.

Seattle válí dál. Co je příčinou úspěchu nejmladšího klubu NHL? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ze Slovenska dorazili také například Adam Zbořil nebo Pavol Skalický. Hokejisté příchozí od východních sousedů navíc měli značnou ekonomickou výhodu. „Zlevnili náš tým, nebyly to smlouvy, které měli nějací top hráči, takže velice levné zboží, ještě k tomu bez tabulek," prozrazuje bývalý sportovní manažer.

Zároveň přibližuje, že Kelemen byl náhradou za Joonu Jääskeläinena, finského forvarda, který do Mladé Boleslavi přišel z Banské Bystrice. „Ten byl bodovej, akorát prostě na tu tvrdou práci do play off to nebyl zrovna typ, který to tam vezme na svoje bedra a ukáže, jak se ty těžké zápasy mají hrát," vzpomíná Nedorost.

Více k tématu najdete ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

Související témata: