Hlavní obsah

Zraněními stíhané Teplice nezvládly vstup do jara a přišly o další opory. Jarošík si stěžoval na úzký kádr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do úvodního duelu jarní části Fortuna ligy s Bohemians vstoupily Teplice bez dvou zdravotně indisponovaných opor, Roberta Jukla a Daniela Trubače. A pro družinu Jiřího Jarošíka nastanou ještě krušnější časy. Nejen, že v Ďolíčku domácím po brankách Davida Puškáče ve druhém dějství podlehla 0:2, z důvodu zranění museli střídat dva její další klíčoví hráči. Dlouholetá stálice Sklářů Tomáš Vondrášek odehrál jen necelé čtyři minuty, jeho jmenovec Kučera pak musel z placu odejít o poločasové přestávce. „Je strašně těžké pracovat s tím, když vám vypadne tolik důležitých hráčů," smutně konstatoval trenér Jarošík na pozápasové tiskové konferenci.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Tomáš Kučera z Teplic, Aleš Čermák z Bohemians v hlavičkovém souboji.

Článek

Co se změnilo ve druhém poločase? Vypadal úplně jinak, než ten první...

Bohužel musím říct, že nám hrozně chyběl Kučera, kterého jsme byli nuceni vystřídat. Byl to vlastně třetí hráč ve středu pole, který se nám zranil. To je pak samozřejmě hrozně vidět.

Bohemians udělali podobný taktický tah jako v posledním domácím utkání se Zlínem, když o pauze vystřídali Puškáče za Kovaříka. S touhle variantou jste tedy asi počítali, proč se tedy obraz hry o tolik změnil?

Musíme se podívat na šířku našeho kádru a kádru Bohemky. Mohou poslat do hry z lavičky takového hráče, jako je Puškáč, který je skvělý zády k bráně, udrží míč a pomůže jim zjednodušit hru. Mají k dispozici hned několik hráčů, kteří takto mohou změnit chod zápasu.

Co říkáte na výkon mladého středopolaře Adama Čičovského, který dostal poprvé šanci v základu?

Je to poctivý, běhavý hráč, navíc kostruktivní a velmi dobře trénuje. Navíc nám mnoho jiných variant nezbývalo, ostatní hráči měli určité manko nebo nemohli nastoupit kvůli zranění. Myslím si, že předvedl slušný výkon a rozhodně nezklamal.

V dalším zápase bude kvůli čtyřem žlutým kartám chybět Abdallah Gning, budete to řešit posílením kádru na poslední chvíli?

Moc nevěřím tomu, že bychom někoho takto narychlo udělali, hlavně na tuhle pozici. Je ale strašně těžké pracovat s tím, když vám vypadne tolik důležitých hráčů.

Ve čtvrté minutě odkulhal ze hřiště také Tomáš Vondrášek, klíčový muž vaší defenzivy. Jaký je tedy váš názor na lednový start jarní části soutěže, přitížilo vám to?

Tyhle zápasy nechutnají nikomu, ani fanouškům, ani hráčům. Na trávníku se těžko kombinuje, je to pískovaté, hrbolaté, i když hřiště bylo dnes vzhledem k roční době připraveno dobře. Ještě k tomu jsme se museli sžít s tím, že včera jsme na přírodní trávě v Teplicích trénovali letos vůbec poprvé. Těžko říct, jestli by se dala tahle utkání odehrát například v polovině týdne, v nějakou volnou středu místo těchto termínů.

Za Teplice poprvé nastoupil host ze Slavie Babacar Sy, co si od něj do budoucna slibujete?

Myslím, že byl příjemným oživením naší hry směrem vpřed. Vyhovuje mu otevřený fotbal, je dobře běžecky vybavený. Navíc poměrně rychle dohání tréninkové manko. Věřím, že nám v ofenzivě pomůže a třeba již v příštím zápase nastoupí v základu.

Reklama