Hlavní obsah

Česko si pojistilo místo v srdci lyžařské královny. Nadchly ji i detaily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě ne. Američanka Mikaela Shiffrinová i při zastávce Světového poháru ve Špindlerově Mlýně potvrdila, že je zcela výjimečnou lyžařkou, ale ne neporazitelnou. A tak jí zápis do historie v podobě 86. výhry v SP odolal. O pouhých šest setin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mikaela Shiffrinová při nedělním slalomu ve Špindlerově Mlýně.

Článek

První ze dvou krkonošských slalomů ovládla o 6 desetin, ve druhém vyhrála první kolo. V cíli už se chystaly oslavy vyrovnání rekordního počinu švédské legendy Ingemara Stenmarka.

Jenže Shiffrinová potvrdila, že i ona je jen lidskou bytostí. Ve druhém kole zajela až čtrnáctý čas a z tribun se ozval jen překvapený povzdech, když obrazovka ukázala, že o 0,06 s může slavit první slalomovou výhru kariéry Němka Lena Dürrová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin)

„Zklamání? Ani ne. Lena si zaslouží vítězství, jezdí teď skvěle. Pořád jsou pro mě poslední měsíce jako v nekonečné pohádce,“ nenechala si Shiffrinová kazit náladu. Však i druhým místem si už s předstihem zajistila malý křišťálový globus pro vládkyni slalomu.

„Je pro mě úžasné, že jsem se vrátila na tuhle pozici, byla to dlouhá cesta. A teď podle mě jezdím nejlépe za celou kariéru,“ je přesvědčená 27letá rodačka z Colorada, která globus získala po čtyřech letech.

Další důvod, proč bude mít Česko ve svém srdci, vždyť ve Špindlerově Mlýně absolvovala i svůj první závod v SP. „Moje nejlepší kamarádka má navíc rodinu v Praze, pojí mě to s Českem daleko víc,“ připomněla. Však bratr mediální manažerky amerického týmu Zach Harrod je koučem amerických fotbalistů Prague Lions.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mikaela Shiffrinová na sobotních stupních vítězů ve Špindlerově Mlýně.

„Sjezdovka byla parádně připravena, organizátoři strašně milí, fanoušci úžasní. A koupelny mají tampony, to jsme nikdy neviděly,“ sypala ze sebe chválu.

Domácí závody nevyšly podle představ české jedničce Martině Dubovské, která skončila 21. a 18., když jí každý den vyšlo jen jedno kolo. „Chtělo by to spojit. Nějaké body jsou doma, ale je na čem pracovat,“ povzdechla si.

Reklama