Nosková v Lyonu potvrdila roli favoritky a prošla kvalifikací

29. 1. 2023, 14:50
Aktuality 22
WTA LYON - Linda Nosková na druhém ze tří letošních turnajů prošla kvalifikací a usazuje se mezi širší světovou špičkou. V hale v Lyonu 17letá Češka neztratila v dvoukolovém sítu ani set, dnes si v rozhodujícím utkání poradila 6-3 6-2 se Slovenkou Viktórií Kužmovou. Do hlavní soutěže vstoupí soubojem s Garbiňe Muguruzaovou.
Linda Nosková (© open6emesens.fr)

Linda Nosková zahájila sezonu parádním vystoupením na turnaji WTA 500 v Adelaide, kde si vyšlápla na Viktorii Azarenkovou či Ons Džabúrovou a po sérii šesti výher prošla z kvalifikace až do svého prvního finále. V něm nestačila až na světovou pětku Arynu Sabalenkovou, jež potvrdila životní formu i na následném Australian Open a získala první grandslamový titul.

Sama 17letá Češka o premiérový start na úvodním grandslamu sezony přišla. V době uzávěrky startovní listiny byla těsně pod čarou, divokou kartu od pořadatelů nedostala a v kvalifikaci neuspěla. V Melbourne do ní zasáhla pouhé dva dny po finálové porážce v Adelaide a s Kanaďankou Katherinou Sebovovou prohrála ve třech setech.

Rodačka ze Vsetína tak měla po návratu domů dostatek času na aklimatizaci a přípravu na dva halové turnaje v Evropě. Také v Lyonu sice ještě musela o místo mezi elitou bojovat v kvalifikaci, ale letos už podruhé zrádným sítem prošla. A neztratila přitom ani set.

Po sobotní výhře nad domácí hráčkou z až šesté světové stovky Margaux Rouvroyovou si dnes bez větších potíží poradila i s Viktórií Kužmovou. Slovenku, jež si minulý týden zahrála finále na podniku ITF W40 v estonském Tallinu, přehrála po 52 minutách hry 6-1 6-4 a svou letošní bilanci vylepšila na 8-2.

Do hlavní soutěže vstoupí 56. hráčka světa Nosková už v pondělí a dnešní dolosování rozhodlo o tom, že vyzve bývalou světovou jedničku a dvojnásobnou grandslamovou šampionku Garbiňe Muguruzaovou (h2h 0-0) startující na divokou kartu. Dlouhodobě se trápící Španělka letos prohrála všechny tři zápasy, od triumfu na Turnaji mistryň 2021 jen dvakrát vyhrála dva zápasy po sobě a pouze dvakrát za posledních devět měsíců porazila hráčku Top 60.

Z českých tenistek se v Lyonu představí také Tereza Martincová, ale štěstí při včerejším losu se k ní otočilo zády. 27letá Češka, jež na všech třech letošních turnajích vypadla v 1. kole a v Melbourne skončila na raketě Sabalenkové, hned na úvod vyzve domácí nasazenou jedničku, světovou pětku a vítězku loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaovou (h2h 2-3). Nasazenou dvojkou je obhájkyně titulu Shuai Zhang z Číny.

• WTA 250 LYON •
Francie, tv. povrch / hala, 259.303 dolarů
nedělní výsledky (29. 01. 2023)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Nosková (1-ČR) - Kužmová (SR) 6-1 6-3
Masárová (4-Šp.) - Juvanová (10-Slovin.) 6-4 6-7(8) 6-3
Bassolsová Riberaová (Šp.) - Erraniová (9-It.) 6-2 6-4
Andrejevová (-) - Parryová (11-Fr.) 6-4 6-3
Danilovičová (Srb.) - Swanová (Brit.) 6-2 3-6 6-0
Konjuhová (Chorv.) - Waltertová (Švýc.) 6-3 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
flex
S odhaleným pupíkem. Hra Lindy se mi moc zatím líbí. Není ta Muguruza považována za ranařku? Linda jí v tom stačí, i na 1. podání.
Reagovat
GaelM
Ta si taky umí vybrat los smile Ale aspoň má šanci si zase udělat jméno, kdyby se zadařilo. Je asi dobře, že hrála kvalifikaci, měla by být na rozdíl od Muguhrůzy dostatečně rozehraná.
Reagovat
makro99
zajímavý los.. ale nepřál jsem si ji; pořád je to hráčka s top potenciálem, který čas od času v jednotlivým zápase pořád umí ukázat.. např. na US open proti druhé Lindě, že ano.. nasazené hráčky kolem 50. místa by byly mnohem jistější sousto - byl by to totiž zápas o Lindě, "stačilo" by jí předvést svůj vysoký standard a tyto soupeřky by jí neměly moc čím ohrozit...
Reagovat
com
Muguruza tolik proher v rade, ale jakmile dostane do prvniho kola češku, to ona se jak naschval zvedne a urcite vyhraje smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, předvede výkon rokusmile Doufejme, že ani to nebude stačit...
Reagovat
zfloyd
proč musí hrát pořád kvalifikaci ??
Reagovat
tommr
v době uzávěrky přihlášek ještě byla mimo první stovku. Pokud se ale nestane něco mimořádnýho tak to byla nejspíš její poslední kvalifikace v kariéře ...
Reagovat
lvicek
To jsou silna slova vesteni budoucnosti, kdyz jsme pred par tydny meli Karolinu v kvalifikaci :D. Tak jsem teda zvedava, jak ti to vyjde!
Reagovat
tommr
Karolínu ale potkalo něco mimořádnýho: loni si zlomila ruku a v důsledku toho přišel propad v žebříčku. Tu kvalifikaci si navíc sama vyžádala protože si chtěla před GS zahrát pár zápasů. Kdyby chtěla tak má jako bývalá světová jednička právo na WC kdekoli a kdykoli ...
Máš ale pravdu že jsem to s tím optimismem ohledně Lindy asi trochu přehnal. V 18 je ještě příliš brzo na takový soudy ...
Reagovat
lvicek
No jasne, ale behem cele kariery je vlastne skoro jistota, ze se stane neco mimoradneho. Ktera ze spickovych hracek necelila behem tech let nejakym zdravotnim nebo i jinym potizim...
Reagovat
makro99
hele, jak si přišel na to, že si sama vyžádala kvaldu? to si někde čet, nebo je to jenom domněnka?
těch WC pro elitní hráčky (nejen světové jedničky, ale i vítězky GS...) je to myslím vždy omezený počet a Adelaide byl malý (32 hráček) turnaj se špičkovým obsazením, takže pořadatelé na 2 tyto WC musely volit z několika kandidátek a dostala ji Azarenka a ještě někdo - Andreescu?
Navíc, myslím, že hráčky do kvaldy dobrovolně nechodí a speciálně tedy ne někdo jako Karolína..:)
Reagovat
EllNino
Ale vzdy je moznost WC TOP 20
Reagovat
makro99
podstata výroku je jasná a správná.. specifické případy nastat samozřejmě mohou a nemusí jít ani o zranění - stačí, když se Linda přihlásí do Stuttgartu, což je podobný případ jako letošní Adelaide - hráčky kolem 30. místa tu musí hrát kvalifikaci, ale každoročně...
Reagovat
EllNino
Velká šance na výhru :))
Reagovat
Dobry-den
Výborně, to jsem si přál. :))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile tak to bude psycho... Ale snad i dobrá zkušenost. Proti GS šampionce se nehraje každý den.
Reagovat
tommr
já bych Muguruzu tak nepodceňoval ...
Moc na výběr ale Linda stejně neměla a jestli má vypadnout už v prvním kole tak ať je to aspoň se zvučným jménem ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
George_Renel
Jestli Muguruza prohraje i s Lindou, budou jí naskakovat pupínky už při každé Češce.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile

Snad přidá ještě pár kol!smile
Reagovat
vladka
smilesmile
Reagovat
Pavol
Dobre spravila. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist