Hlavní obsah

Nejdřív podpis, pak vítězný gól. Houdek zařídil plzeňský úspěch po dvou letech na nájezdy

Hokejisté Plzně po téměř dvou letech vyhráli nájezdy. Od 24. února 2021, kdy uspěli s Libercem, absolvovali v extralize devět neúspěšných rozstřelů. Až v neděli proti Spartě uspěli, když se prosadili hned tři jejich exekutoři po sobě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzenští hokejisté se radují v utkání se Spartou.

Článek

Hosté měli sice při nájezdech navrch po trefách Řepíka i Horáka, jenže Škoda dvakrát vyrovnala a v páté sérii rozhodl obránce Michal Houdek, jenž dal vítězný gól jen pár hodin po podpisu nové smlouvy v Plzni. „Vrátil se do týmu po ročním působení v nižší soutěži a trochu si zvykal na extraligové tempo i úroveň, ale dostal se do toho a nyní předvádí spolehlivé výkony," řekl o něm sportovní manažer Tomáš Vlasák.

„Těší mě, že se mi podařilo vybojovat místo mezi šesti beky v týmu. Bylo mojí prioritou domluvit si další angažmá zase tady, kde jsem doma a mám i vizi herně se posouvat," říkal Houdek. „Pro mě nebylo překvapením, že právě Houďas jel. Stejně lehce proměňuje nájezdy i při tréninku. Má přísnou střelu a když mu sedne, je to takřka jistý gól," ocenil spoluhráče Petr Kodýtek. „Michal je vynikající kluk do kabiny, který na sobě maká a chce se zlepšovat. Toho si ceníme, a proto jsme ho taky podepsali," doplnil Vlasák.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michal Houdek z Plzně slaví vítěznou branku z nájezdu.

Spartě skončila vítězná šňůra. Osmý korálek na ni už nenavlékla a poprvé od 6. ledna našla přemožitele. Ale naprázdno bodově nevyšla, i když nechala utéct Plzeň do vedení 3:1. „Zjednodušením hry a slepenými góly jsme se ve třetí třetině vrátili dobře do zápasu, takže i bod je fajn," líčil útočník Vladimír Sobotka, jenž se postaral o kontaktní branku a o 64 vteřin později vyrovnal Vitouch.

„Během dvou střídání jsme přišli o náskok," zlobil se nejlepší plzeňský střelec Kodýtek. Nakonec ale zůstala dodržená tradice, už podeváté ve vzájemném utkání uspěl domácí tým. „Plzeň dobře bruslila, hodně hrála do těla a se štěstím to pak urvala pro sebe v loterii nájezdů," připustil Sobotka.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice