5 filmových pokračování, kterých jejich herci litují

30.01.2023

Když dnes dostanete v Hollywoodu nabídku natočit pokračování úspěšného filmu, většina herců po ní bez rozmyslu skočí. Jde o něco, co je v podstatě zárukou úspěchu. Když v původním filmu studia vidí takový potenciál, že si objednají jeho pokračování, je téměř jisté, že se bude dařit i dvojce.

Jak se ale říká, výjimka potvrzuje pravidlo a následující pětice herců je toho důkazem. V nejnovějším článku na Showbiz.cz vám totiž představíme pětici herců, kteří litují, že jsou s takovými filmy spojováni. Může to být kvůli tomu, že se mezi jednotlivými díly těchto sérií proměnil jejich vkus, že klesla kvalita filmů nebo byli jen naštvaní, protože je k natáčení pokračování vázala smlouva.

Sandra Bullock – Nebezpečná rychlost 2: Zásah

Druhý díl Nebezpečné rychlosti není jen filmem, kterého Sandra Bullock (58) lituje. Je to zároveň film, kvůli kterému si dala úspěšná herečka pravidlo, že se nikdy nebude účastnit vícedílných sérií. Herečka se téměř okamžitě po premiéře prvního dílu v roce 1994 rozhodla upsat pro druhý díl, ale dodnes si tenhle ukvapený krok vyčítá.

Měla se držet svého hereckého kolegy Keanu Reevese (58), který nový scénář s bombou na lodi s poděkováním odmítl. Nebezpečné rychlosti 2: Zásah se tak tak podařilo na sebe vydělat a Bullock si z něj ve spoustě rozhovorů ráda dělá legraci. Nedávno se například svěřila o tom, jak hloupý jí příběh o pomalu se plující zaoceánské lodi zpětně přijde.

Zac Efron – Muzikál ze střední

Ať se mu to líbí, nebo ne, za valnou část svého hollywoodského úspěchu Zac Efron (35) vděčí sérii o zpívajících středoškolácích. Ačkoliv má dnes na svém kontě takové úspěchy, jako je Největší showman, Zlo s lidskou tváří nebo loňská válečná komedie s názvem Na pivo do první linie, jeho herecké začátky se táhnou až k Muzikálu ze střední.

Právě téhle série kalifornský herec lituje. Hned po natočení prvního filmu v roce 2006 Efron zjistil, že mu role nevyhovuje a že by s ní chtěl skoncovat. Protože šlo ale o jeden z jeho prvních hereckých zážitků, neuvážlivě podepsal smlouvu na natočení několika pokračování. To herce zaškatulkovalo do role dospívajícího chlapce, kterého hrál skoro až do svých třiceti let.

Megan Fox – Transformers: Pomsta poražených

Sexsymbol začátku nultých let tohoto tisíciletí Megan Fox (36) spolupracovala s několika různými režiséry. Na nikoho z nich však nevzpomíná tolik jako na otce „přestřelených“ akčních scén a filmových explozí, Michaela Baye (57). Rozhodně na něj ale nevzpomíná v dobrém.

Herečka se objevila ve druhých Mizerech a zahrála si i v prvních dvou dílech série Transformers. Právě po druhém díle filmu o dvou skupinách válčících robotů se ale herečka rozhodla, že už to dál nejde a veřejně se ohradila proti režisérově chování. Že Bay zneužívá její tělo pro nalákání dospívajících chlapců ke svým filmům si už herečka zvykla, ale jeho chování na place už pro ní bylo příliš.

Spolupráci s režisérem označila za svou noční můru a ostře jej přirovnávala k Napoleonovi některým ze světových diktátorů. Prý se sám choval nezodpovědně a často jednal navzdory zákazům pojišťoven, které odmítly krýt některé z jeho scén. Podle herečky se ale jeho charakter vždy naprosto proměnil, jakmile se dostal mezi lidi. Zatímco na place se choval jako diktátor, ve společnosti byl prý ušlápnutý, bázlivý a tichý.

Jessica Alba – Fantastická čtyřka: Silver Surfer

Další bod seznamu a další herečka s otřesnými zkušenostmi se svým režisérem. Snad ještě hroší zážitek než Megan Fox s Michaelem Bayem měla Jessica Alba (41) při natáčení druhého dílu Fantastické čtyřky s podtitulem Silver Surfer. V něm se vrátila do role slavné superhrdinky Sue Storm, ale režisér Tim Story (52) jí vnímal jen jako „hezkou tvářičku“.

Není náhoda, že herečka svou kariéru před kamerami po premiéře druhého dílu superhrdinského filmu zásadně omezila. Příhoda, kterou Alba připomíná v médiích nejčastěji, se váže ke scéně, ve které měla její postava umírat po probodnutí kovovým bodákem. Tim Story jí měl údajně několikrát okřikovat, „aby byla hezčí, když pláče.“  

Když jeho absurdnímu požadavku nedokázala vyhovět, údajně se rozčílil a nařídil jí, aby zkrátka stála nehybně a bez výrazu, že jí slzy dodělají v postprodukci. Není totiž nic důležitějšího než při natáčení umírající scény vypadat k nakousnutí.

Bill Murray – Garfield 2

Asi každému z nás se někdy v životě stalo, že jsme si někoho s někým spletli. Takové chyby se nevyhýbají ani těm největším celebritám, jenže následky jejich chyb jsou často mnohem horší. Své by o tom mohl vyprávět proslulý komik Bill Murray (72), který si popletl dvě jména natolik, že kvůli tomu musel natočit hned dva filmy, které od prvního momentu nenáviděl.

Když totiž herci přišla nabídka, propůjčit jeho hlas legendárnímu oranžovému kocourovi Garfieldovi, neváhal ani okamžik, když spatřil jméno scénáristy. Joel Cohen (59) je přeci polovinou proslulé režisérské dvojice, která dala světu nezapomenutelného Biga Lebowského, Fargo nebo Bratříčku, kde jsi?

Chyba lávky. To je Joel Coen (68). Cohen s „H“ uprostřed jména je totiž scénáristou, který se podílel na prvním Příběhu hraček a několika dalších animovaných filmech. Až při nahrávání svých dialogů herec zjistil, že nejde o projekt bratří Coenových.

(tod)

Fandím
9 fanoušků
Nesnáším
5 antifanoušků
Celebrity:
Megan Fox, Zac Efron, Jessica Alba, Sandra Bullock

Filmy:
Fantastická čtyřka: Silver Surfer, Transformers: Pomsta poražených, Nebezpečná rychlost 2: Zásah, Muzikál ze střední

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
druhý díl, hollywoodští herci, filmové série, Sandra Bullock filmy, Jessica Alba filmy, filmová pokračování, naštvaní herci, filmový propadák, lítost
TOPlist