Show Jana Krause – Leoš Noha, Halina Pawlowská a Dependent Duo

Herec Leoš Noha, spisovatelka Halina Pawlowská a Dependent Duo – Alena Schaffartziková a Nikol Vítečková se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 1. února ve 21.40 hodin na Primě.

Leoš Noha – herec, který je známý hlavně díky mnoha rolím v seriálech. Málokdo ale tuší, že jeho srdce kvůli vrozené vadě pracovalo na pouhých 20 procent a hrozila mu transplantace. Ta ale nakonec nebyla nutná. „Myslím, že za tím stojí to, že jsem na doporučení lékařů odešel z Divadla Na zábradlí, kde jsem byl několik let v angažmá. Prostě jsem změnil životní styl a celkově zvolnil,“ vysvětluje čtyřiapadesátiletý herec, který žije s voperovaným defibrilátorem. „Divadlo je potenciální stres, a hlavně se tam člověk přece jen nevyhne tomu baru a alkoholu,“ naznačuje svou divokou minulost. Dnes žije v chatce nedaleko rodného Ústí nad Labem, a pokud nestojí před kamerou, hraje fotbal, který miluje od dětství. A taky se věnuje své přítelkyni Lence, u níž našel po dvou rozvodech klid a pochopení.

Halina Pawlowská – známá spisovatelka a také herečka. „První roky se píší snadno, s každým rokem je život i psaní těžší. Ale protože považuji roky mezi čtyřiceti a pětapadesáti za nejlepší, tak doufám, že to tak bude i s mými knihami,“ říká autorka šestatřiceti titulů. Ten zatím poslední vyšel loni v říjnu, nese název Užívej života! a jde o soubor návodů, historek a bonmotů, které mohou nejen pobavit, ale taky najít východisko z chmurné reality. Halininy verše jsou pověstné, stejně jako její originální humor. Jaký největší trapas v životě zažila? „Když jsem uvízla v Severním moři na pohyblivém písku padesát metrů od břehu a musela pro mě přiletět helikoptéra a vléct mě na laně. Nejdřív si ovšem přihlížející na břehu, kteří mi přivolali pomoc, mysleli, že jsem tuleň,“ směje se.

Alena Schaffartziková a Nikol Vítečková alias Dependent Duo – v práci jako strážnice Městské policie Ostrava dohlížejí na klid a bezpečí, ve volném čase trénují akrobatické kousky u tyče – jsou dokonce nejlepším párem pole dance na světě! A taky velké kamarádky. „Byly jsme spolu na základní i střední škole, dělaly jsme společně i moderní gymnastiku. Celý život proplouváme spolu.“ Jak objevily pole dance, tedy regulérní sportovní disciplínu? „V roce 2015 jsme hledaly něco, co bychom mohly dělat místo gymnastiky. A po zhlédnutí videí párových tanců u tyče jsme měly jasno,“ vzpomínají a dodávají, že jednu dobu neměly k dispozici vhodný prostor, a tak trénovaly na lešenářské trubce na zahradě.

 

Foto: TV Prima