Jak se po návratu z nemocnice cítíte?

Cítím se výborně, musím se pochlubit, dva týdny už jsem nezakašlal. Mám problémy s průduškami celý život, tak je to takové složité. Jsem rád, že jsem doma z nemocnice, bohužel ale musím být doma ještě nějaký čas. Kvůli probíhajícím virózám mám v plánu zůstat o samotě až do konce února. Teď je mi sice dobře, ale kdybych něco chytil, nebylo by to dobré.

Jste alespoň telefonicky v kontaktu s přáteli? Jak volný čas o samotě trávíte?

Ano, jasně. V kontaktu jsem s přáteli i se sem tam někdo zastaví, i když by se to nemělo. Taky se to děje jen velmi zřídka. Volný čas nyní věnuji psaní další knihy. Jedná se o knihu Humoriáda. Je o osobnostech, které jsou spojeny s Českým rozhlasem. V minulých letech vyšla už například o Uršule Klukové, vše vzniká pod taktovkou moderátora Patrika Rozehnala.

Kde při psaní knihy berete inspiraci?

Vzpomínám a vracím se hlavně k zážitkům z natáčení. Například pořad Nikdo není dokonalý měl přes pět stovek dílů. Vysílal se patnáct let, to těch zážitků a vzpomínek bylo nespočet. Inspiraci beru i ve svém soukromém životě, je zkrátka pořád o čem psát.

Jak vzpomínate na účinkování v televizi? Plánujete návrat na televizní obrazovky?

Za poslední tři roky jsem byl v televizi snad vícekrát, než za posledních dvacet let. Objevoval jsem se jako host v různých pořadech a dost mě to bavilo. Například jsem byl jako host ve slovenském pořadu Inkognito, to se mi líbilo. Také jsme měli se Zuzanou Bubílkovou pořad o vaření a vydali jsme knihu našich vzpomínek, historek a vtipů. Jako host jsem byl i v pořadu Sedm pádů Honzy Dědka, tento formát se mi moc líbí, je vidět, že to Honza Dědek dělá dobře. V minulém roce také vyšel dokument a film o mém životě Život není sranda.