7. kolo KP a RP

Dnes pokračoval KP i RP důležitými zápasy.

 

V KP se hrál zápas Nymburk A – Bakov n.J. B  3,5:4,5

Chess-Results Server Chess-results.com – Krajský přebor SŠS 2022/23

 

Nymburk nastoupil tentokráte ve velmi silné sestavě s Pavlem Jirovským na první šachovnici. Na všech šachovnicích měl dle ela převahu, ale to nerozhoduje. Také my jsme hráli kompletní a bylo to znát.

Šest partií skončilo nerozhodně a v žádné z nich jsme se vyloženě nezachraňovali. Naopak Danyil měl lepší koncovku, ale byla z toho jen remis. Ani Petr Hulín na první desce s černými nestál hůře. Snad Jen Petr Maláč měl divokou partii. Za stavu 3:3 tak dohrával Imrich a Martin. Imrich měl pěšce víc, ale v dámské koncovce nebyla šance na výhru příliš velká. Martin hrál s bílými útočně na hraně rizika, soupeř stál nakonec lépe, ale někdy se soupeři musí dát šance, aby se spletl. V závěru partie soupeř získával celou věž víc, vyměnil dámy ale postup spojených 3 pěšců rozhodnul. Poté již Imrich snadno zremizoval a mohli jsme si tak do tabulky důležité 3 body.

 

Bakov C v RP jasně přehrál Brandýs B a bojuje o historicky nejlepší umístění v soutěži.

Bakov C – Brandýs B 5,5:2,5

Chess-Results Server Chess-results.com – Regionální přebor SŠS 2022/23 – skupina C

 

Soupeř dorazil v sedmi hráčích, na předních šachovnicích to bylo vyrovnané. Tomáš Marcikán remizoval, Jirka Blažek na druhé prohrál. Mladíci Kuba Beran a Petr Švejdar jen remizovali. Vzhledem k výsledku zápasu to stačilo, ale víc bojovnosti by jim neuškodilo. Od 5.šachovnice to už byly samé body. Jarda konečně vyhrál, a další body přidal Zdeněk Malík a Jirka Kolbaba. Martin Pelant vyhrál kontumačně.

-mr-

Zanech komentar