Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Choupenitch porazil v Paříži i olympijského vítěze a slavil triumf

Skvělý výsledek veze z Francie šermíř Alexander Choupenitch. V Paříži, kde startovala světová špička v čele s olympijským vítězem Cheung Ka Longem z Hongkongu,jehož český fleretista porazil v semifinále 15:11, veze vítězství. Ve finále si poradil 15:8 i s Jeanem-Paulem Tonym Helisseym z Francie.

Je nám líto, video expirovalo.
Fleretista Choupenitch vyhrál turnaj v Paříži

Choupenitch si tak v Paříži spravil chuť po Světovém poháru, na kterém kvůli nemoci nepředvedl ideální výkon a skončil na 33. místě. "Měl jsem strašnou chuť napravit si po dvou týdnech reputaci. Říkal jsem si, že dokážu vyhrát, a ono to vyšlo," uvedl v tiskové zprávě.

Na turnaji Challenge International des Hauts-de-Seine si užil premiérové vítězství nad Cheungem. "V kariéře už jsem s ním utrpěl hodně porážek, ale dneska jsem šermoval skvěle. Mám obrovskou radost," řekl Choupenitch.

Pařížský triumf označil za skvělou vzpruhu do další práce. "Přesně tohle jsem potřeboval. Byl jsem v Paříži týden v kuse i na kempu s francouzskou reprezentací a po turnaji mi hned jeden Francouz gratuloval, že jsem byl fakt dobrý i během kempu. To jsou všechno střípky, které mi teď pomáhají," dodal český šermíř.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články