První odchod ze City, Cancelo míří do Bundesligy

V neděli jsme rozebírali situaci okolo Manchesteru City, ve kterém by se již brzy mohl uskutečnit menší exodus. Nyní je na odchodu první hráč, obránce Joao Cancelo míří do Bayernu Mnichov!

První odchod ze City, Cancelo míří do Bundesligy

Portugalský krajní bek odehrál loni šestatřicet ligových zápasů, letos se ale situace v Manchesteru City změnila. Pep Guardiola začal sázet na Rica Lewise a velmi dobré výkony předvádí na kraji obrany i Nathan Aké.

Joao Cancelo tak nebyl spokojen se svým herním vytížením a požádal vedení klubu o přestup. A podle anglických médií se dočkal. Na půlroční hostování jej překvapivě získal Bayern Mnichov.

Všestranný krajní bek by mohl u bavorského giganta zůstat natrvalo, podle SkySports je totiž součástí hostování i výkupní klauzule. Konkrétně na částku 70 milionů eur, což je o čtyři více, než kolik Manchester City zaplatil Juventusu v létě roku 2019.

Cancelo se stal ihned klíčovým mužem defenzivy Citizens a pomohl ke dvěma ligovým titulům. V Premier League odehrál celkem 98 střetnutí, ve kterých vstřelil pět branek, inkasoval ale také devatenáct žlutých karet a dvě červené.

Stále ještě osmadvacetiletý Portugalec si ve své kariéře zahraje v páté elitní evropské soutěži. Po domácí lize strávil necelé čtyři roky v La Lize, po roce a půl v Serii A zamířil do City. Nyní jej čeká boj o bundesligový titul, neboť Bayern Mnichov v posledních týdnech strádá a náskok obhájce titulu se smrskl na jediný bod.