Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kde se lyžuje po celý rok? Poradíme vám, kam vyrazit za jistou sněhovou nadílkou

Kde se lyžuje po celý rok? Poradíme vám, kam vyrazit za jistou sněhovou nadílkou

V tuzemsku příznivé sněhové podmínky aby člověk pohledal, přesto jsou místa, kde si můžete být jisti, že objevíte vyhlášená lyžařská střediska a sníh po dlouhé měsíce v roce. Vyrazte do Rakouska, Švýcarska, Francie či Itálie a vyberte lyžování na ledovci. 

Proč lyžování na ledovci?

Odpověď je jednoduchá a zřejmá. Protože sníh a led jsou věrnými bratry, lyžování na ledovci zajistí dostatek sněhu a prodlouží lyžařskou sezónu. Mají chladnější klima a přírodní sníh se na nich drží mnohem delší dobu. Nespornou výhodou je i větší pravděpodobnost jasného a slunečného počasí. Některá ledovcová střediska máme poměrně blízko, za jinými se budete muset vypravit dál, přesto se cesta vyplatí. 

Rakousko a středisko Stubaii

Rakousko se může pyšnit hned několika středisky, které nabízejí lyžování na ledovci. V řadě blízkých zemí můžete už v červnu obléci plavky a vypravit se na pláž, na Stubaiském ledovci zapnete ještě lyžáky. Příznivé podmínky pro lyžaře v místě panují od října až do června. U vleku budete za pár hodin cesty z ČR a areál je jak dělaný pro rodiny s dětmi. Spousta tras je určena začátečníkům, ale na své si přijdou i zkušení a adrenalinoví lyžaři. 
Moderní lyžařský areál je středisko Sölden, které nabízí hned dva ledovce. Mírnější sjezdovky jsou na ledovci Tiefenbach, pro sportovní lyžaře je vhodný ledovec Rettenbach, který jistě znáte jako dějiště světového poháru. 

Ledovec Hintertux má sníh po celý rok

Rakouský ledovec Hintertux nabízí vhodné sněhové podmínky po celý rok. Opravdu si zde zalyžujete i uprostřed horkého léta. Areál je dokonale vybavený, k dispozici je 10 vleků a 18 kilometrů kvalitně upravených sjezdovek. V areálu naleznete široké červené tratě, ale i tratě modré a adrenalinové černé sjezdovky. 

Lyžování i relax

Ledovec Kaunertal má 33 kilometrů sjezdovek propojených 16 lanovkami a vleky. Středisko je vhodné pro začátečníky, rodiny s dětmi i pro pokročilé a sportovní lyžaře. Je vyhledávané zejména pro to, že spojuje ideální podmínky pro lyžování s možností relaxace ve wellness centru
Dalšími oblíbenými středisky s dobrými sněhovými podmínkami jsou Pitzal, Kaprun, Mölltal či Dachstein

Světově oblíbený švýcarský Zermatt

Víte, kde najdete přes 300 km upravených sjezdovek a perfektní sněhové podmínky? Ve Švýcarsku ve středisku Zermatt. Členité sjezdovky všech úrovní nabízí nádherné výhledy a zážitky jak pro lyžaře, tak pro milovníky horské turistiky. Vypravte se do nejoblíbenějšího lyžařského střediska na světe

O něco méně nákladné je lyžování ve švýcarském ledovcovém areálu Laxx. Na milovníky bílé sněhové přikrývky čeká 200 km vzájemně propojených sjezdovek. Středisko navštěvují lyžaři i snowboardisté stejně jako vyznavači lyžování ve volném horském terénu. 

Italská ledovcová nádhera, středisko Sulden

Středisko Sulden zahrnuje hned tři lyžařské areály. Vhodné sněhové podmínky jsou tu od začátku listopadu až do začátku května. 
V blízkosti Suldenu je lyžařský areál Schnalstal. Je klidnější a menší. Má tratě různé úrovně a zalíbí se i běžkařům. 
A kdo by chtěl spojit perfektní lyžování s bohatým nočním životem, vyráží do Francie do střediska Les 2 Alpes

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.