Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2023 18:51
Čas čtení 1:42
Ilona Hobzová

Marilyn Manson čelí obvinění ze sexuálního napadení nezletilé dívky

Marilyn Manson čelí obvinění ze sexuálního napadení nezletilé dívky
Zdroj: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
ZAHRANIČÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Žena se se zpěvákem setkala v roce 1995, když jí bylo pouhých šestnáct let.

Podle nové žaloby podané v pondělí v okrese Nassau ve státě New York obvinila žena Marilyna Mansona, že ji jako nezletilou sexuálně zneužil. Žena, která je v žalobě identifikována pouze jako „Jane Doe“, tvrdí, že se s Mansonem poprvé setkala po jednom z jeho koncertů v září 1995. V té době jí bylo jen šestnáct let. Na případ upozornil Insider. Zpěvák nečelí obvinění ze sexuálního násilí poprvé. 

K sexuálnímu útoku mělo dojít hned dvakrát

„V tourbusu žalovaný Warner prováděl na žalobkyni, která byla v té době panna, různé trestné sexuální činy, mimo jiné násilnou kopulaci a vaginální penetraci,“ uvádí se v žalobě, kterou Insider získal od právníků. Brian Warner je Mansonovo skutečné jméno. Poté, co ženu napadl, jí prý také pohrozil, že pokud něco řekne, zabije ji i její rodinu. 

Po incidentu měl dívku kontaktovat zpěvákův manažer a dát jí soukromé číslo, aby zůstali v kontaktu. Manson jí následně začal volat domů a chtěl po ní intimní fotografie. Později zpěvák trval na tom, že se musí zúčastnit dalšího koncertu. Po něm došlo k dalšímu sexuálnímu napadení. 

Doporučeno
Odmítla si vzít muže, který ji znásilnil. Jako první se vymezila proti tradici i zákonu a pomohla změnit Itálii Odmítla si vzít muže, který ji znásilnil. Jako první se vymezila proti tradici i zákonu a pomohla změnit Itálii 16. ledna 2024 8:00

„Žalobkyni se dvořil tím, že jí skládal komplimenty, hrál si s jejími vlasy a prohlížel si fotografie a kresby, které si přinesla s sebou. (...) Žalovaný Warner pak začal být agresivnější a znovu sexuálně napadl žalobkyni, došlo k líbání, kousání do prsou, orální kopulaci a penetraci,“ stojí v dokumentech. 

V žalobě jsou jako spoluobžalovaná uvedena také vydavatelství Interscope Music a Nothing Records, Mansonova dřívější nahrávací společnost. Tyto dvě společnosti podle žalující strany o Mansonových sexuálních útocích věděly. Zatímco zpěvák je obviněn ze sexuálního obtěžování a napadení, společnosti čelí žalobě z trestného činu nedbalosti. Všechny subjekty jsou pak žalovány za úmyslné emocionální, fyzické a psychické utrpení, za které žalobkyně požaduje odškodné. Jeho výše ale není známa. 

Zpěvák ani zástupci společnosti Universal Media Group, která Interscope vlastní, na žádost o komentář nereagovali. Nothing Records svou činnost už ukončila. 

Manson se stal předmětem četných obvinění ze sexuálního napadení poté, co ho jeho bývalá přítelkyně Evan Rachel Wood v únoru 2021 veřejně obvinila, že ji během jejich vztahu zneužíval. Následně ho zažalovaly další čtyři ženy. Dvě žaloby už byly zamítnuty, s jednou ze žen se zpěvák dohodl. Sám také podal žalobu na Wood. Viní ji z pomluvy a z toho, že si vše vymyslela, aby pošpinila jeho pověst.

Domů
Sdílet
Diskuse