Bizarní moment v FA Cupu. Rozhodčí udělil oválnou červenou kartu

Duel 4. kola FA Cupu mezi Wrexhamem a Sheffieldem United nabídl vynikající podívanou, šest branek, remízu a naprosto netradiční červenou kartu. 

Bizarní moment v FA Cupu. Rozhodčí udělil oválnou červenou kartu

Rychlá branka hostů už ve druhé minutě, dva zranění hráči domácích během dalších devíti minut, červená karta, vyrovnávající branka v páté minutě nastavení i celkových 14 minut nastavení.

Duel 4. kola FA Cupu mezi Wrexhamem a Sheffieldem United bavil a je jisté, že ve druhé řadě dokumentu "Welcome to Wrexham" na Disney+ toto střetnutí uvidíme.

A to ještě z jednoho důvodu. Po skutečně velmi dlouhé době jsme totiž v akci viděli oválnou červenou kartu. Pro nás bizarní moment nastal v 71. minutě, kdy rozhodčí Dean Whitestone tímto způsobem vyloučil hostujícího záložníka Daniela Jebbisona.

Fanoušci na sociálních sítích naprosto nechápali. "To nebyla červená a ještě horší je ten kruh," napsal jeden z fanoušků. "Počkejte, takže červená je kruh, ale žlutá je stále obdelník? To mě skutečně zaujalo," přidal další. "Všiml si někdo, že červená měla tvar kruhu? To jsem ještě neviděl," shrnul další.

S vysvětlením přispěchal Ref chat forum. "Kruhové a oválné tvary karet byly původně určeny k pomoci hráčům, kteří nedokázali rozlišovat barvy. Kruhový tvar pomáhal také rozhodčímu, který chtěl vytáhnout kartu co nejdříve. A právě tvar mu napovídal, kterou tahá," uvedlo fórum.

Dříve tento tvar červené karty využíval rozhodčí Uriah Rennie, konkrétně v Premier League v letech 1997 až 2009.