Láska v Ulici kvete i uvadá. Franta se vrátí ke Skyler, Prokop odmítne manželství

Láska v Ulici kvete i uvadá. Franta se vrátí ke Skyler, Prokop odmítne manželství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z Františka jako by se přes noc stal jiný člověk. Dosud s ním cloumala nerozhodnost, dnes večer ho ale naplní zázračná jistota. Ani trochu nepochybuje, že chce být se Skyler, a také jí to řekne. Zato u Magdy a Prokopa se místo vytouženého vyznání schyluje k dalšímu sporu.

Franta vyzná Skyler lásku a dá to s ní dohromady

Van Ruyterovi nejsou nadšeni zjištěním, že by se Skyler a Franta mohli vrátit k sobě. Justine věří, že by si to měli rozhodnout sami, ale Jean-Claude si dělá starosti o Chrise. Chlapec špatně snáší větší životní změny. Franta, jenž dosud zarputile prohlašoval, že miluje Báru a chce s ní zůstat, najednou vyjadřuje myšlenku, že by se Skyler mohli být zase rodina. Přitom ještě včera nevěděl, zda s ní vůbec touží být. Vždyť se navzájem dohánějí k šílenství! Přesto se dnes Franta odhodlá za ní znovu zajít a přesvědčit ji, aby neodjížděla do Amsterdamu. Proč mu to trvalo tak dlouho? Inu, potřeboval si být jistý, že ona to s ním myslí vážně.

Vyznají si lásku a usmíření oslaví v posteli, zatímco Justine, Jean-Claude a Anička s Chrisem na ně čekají před domem. Ke skupince se připojí nadšený Miloš a chatrnou angličtinou se pokusí přátelům vysvětlit, že je z něj velký podnikatel, co má stavební firmu a pod sebou několik zaměstnanců. Mezitím se Skyler a Franta vyhrabou z postele a ruku v ruce sejdou na ulici. O něco později je náhodou zahlédne Bára, smutná a k politování.

Magdu čeká zklamání. Prokop nechce o manželství ani slyšet

Havárie ve škole přivodí Ireně pár vrásek navíc. Bude třeba využít rezerv, není však jisté, že to postačí. Landová chtě nechtě musí sáhnout na peníze, které už přislíbila Prokopovi na jeho projekt. Ten se pochopitelně začne stavět na zadní. Žádá, aby Irena raději odpískala nějaký zbytečnější projekt a umožnila mu nahlédnout do rozvahy. Určitě najde lepší řešení.

Ani Irena to nemá jednoduché. Zdroj: TV Nova

Magda se ve volné chvíli kochá videem z Mirkovy svatby a sní o tom, že ji s Prokopem potká podobné štěstí. Když ne rovnou svatba, tak alespoň společné bydlení. Prokop ale její sny roztrhá na kusy prohlášením, že mu manželství připadá jako přežitek. Dokud ve vztahu nejsou děti, postrádá smysl. Bydlení ve vlastním mu vyhovuje, protože má alespoň svůj prostor a klid. Smíří se s tím Magda?

Vojta dostane trojku na vysvědčení a nedopatřením i velkou odměnu

Vojta bude mít trojku na vysvědčení z angličtiny a je z toho tak nešťastný, že si Kryštof ani netroufne mu vynadat, zčásti proto, že v jeho věku přinesl domů trojky dvě. Věrka přijme informaci o chlapcově prospěchu s jistou ostražitostí. Pokud dítě, které dosud nosilo jedničky, přinese najednou trojku, je to varování. Měl by vůbec dostat odměnu? Je to výchovné? Podle Luboše si zaslouží alespoň pětistovku. Koneckonců má kromě té špatné známky samé jedničky. Vloží tedy do jedné obálky pět set korun, zatímco do druhé dá vyšší obnos pro Karlu a Kryštofa – jde o část splátky, kterou jim už dlouho dlužili. Luboš ale obálky poplete a ve Vojtově šuplíku skončí ta tučnější.

Zdroj článku:
  • Autorský text