Majitelka „nejkrásnějšího zadečku ve Velké Británii“, jak o ní po svatbě Kate Middletonové s princem Williamem (40) psala zahraniční média, má pořádný malér. Nebo teda... může ho mít. Krásná Pippa a její manžel James Matthews (47) si před časem zainvestovali do koupě přepychového venkovského domu za 15 milionů liber (více než 406 milionů korun) s nemalými pozemky v panství Berkshire. A již se pustili i do jejich přestavby. Jenže to je podle všeho kamenem úrazu!

Plány prominentního páru na pozemku vytvořit obrovský bazén o rozměrech 25 x 5,8 metrů do toho, co bylo až dosud nádhernou zahradou, a hned vedle vytvořit zcela nový tenisový kurt s umělým trávníkem, se nezamlouvá odborníkům pracujícím pro místní zastupitelstvo. Těsně u pozemku se totiž nacházejí starobylé zdi z doby kamenné. „Mám řadu obav,“ citoval slova zneklidnělého památkáře britský deník DailyMail s tím, že muž i zastupitelstvo nyní požadují po Pippě a Jamesovi podrobnější nákresy plánované stavby.

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si, jak se svět zamiloval do Pippy Middleton youtube

Sídlo Matthewsových vedle významného archeologického naleziště s historickou hodnotou vyvolává v odbornících strach, že pokud by se hned vedle kopal nový bazén, mohlo by to mít na něj dost negativní dopad. Proto, alespoň prozatím, prý nesouhlasí s tím, aby se místo změnilo v „rekreační/volnočasové“. Podle památkáře sestra budoucí královny a její muž vůbec neřešili historické záznamy místa, kde hodlají své budovat moderní, přepychové bydlo, a zcela vážně tak hrozí potenciální ztráta na jeho historické hodnotě...

Jak to celé dopadne a zda se třeba opravdu nechají rodiče maličké Rose (6 měsíců), Arthura (4) a Grace (v březnu 2)  zlomit a památkářům ustoupí, to ukáže až čas. Jisté je, že Brity tím jinak velmi oblíbená Pippa upřímně rozezlila. Jsou na své kořeny a pestrou historii velmi pyšní a nelíbí se jim, že by zrovna ona měla mít kvůli svému statutu celosvětově známé celebrity nějaké ústupky.

„Proč lidé kupují tyto historické staré domy a kazí je? Proč by si nemohli užít jejich historii a dědictví? Kupte si radši nový dům nebo udělejte novostavbu, pokud chcete obří bazén,“ radí jim skrze internet patřičně pobouření občané.

Fotogalerie
77 fotografií