Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2023 10:01
Čas čtení 0:53
Kuni Nguyenová

Děti v domácím vzdělávání v Ohiu přijímají neonacistickou ideologii a pečou dort pro Hitlera

Děti v domácím vzdělávání v Ohiu přijímají neonacistickou ideologii a pečou dort pro Hitlera
Zdroj: Unsplash/Annie Spratt
ZAJÍMAVOSTI ŠKOLSTVÍ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nahrávky, ve kterých děti hajlují, nebo lekce psaní prostřednictvím citátů Hitlera a dalších nacistů. To a mnohem více se praktikuje pod vedením neonacistické skupiny Dissident Homeschool v Ohiu.

Ministerstvo školství v Ohiu od neděle vyšetřuje skupinu Dissident Homeschool, která prostřednictvím domácího vzdělávání otevřeně vyznává antisemitskou a neonacistickou ideologii. Podnětem k vyšetřování byly poznatky antifašistických výzkumníků Anonymous Comrades Collective, kteří praktiky neonacistické skupiny podrobně popsali na svém blogu. Informovaly o tom servery Vice News a Huffington Post

Domácí vzdělávání provozuje pár Logan a Katja Lawrencovi a na svém kanálu na Telegramu mají více než 2 500 členů. Jak Lawrenceovi, tak rodiče dětí otevřeně obhajují ideologii bílé rasy.

Procvičují citáty Hitlera

Provozovatelé neonacistické skupiny k tomu sdílejí rozvrhy ve třídě, domácí úkoly a plány hodin s ostatními rodiči ve skupině. Mezi nimi je mimo jiné pečení dortu k Hitlerovým narozeninám a sdílení nahrávek, ve kterých děti hajlují. Jiné lekce umožňují dětem procvičovat psaní prostřednictvím citátů Hitlera a dalších nacistů.

Zástupce čtvrti v Ohiu Bob Latta, odkud Lawrencovi pochází, vyzval úřady, aby síť domácích škol prošetřily. „Nenávist a bigotnost všech forem nemají v Americe absolutně žádné místo,“ řekl Latta pro Vice News. „Od zastupování okresu Wyandot od roku 2007 jsem nikdy neslyšel o takové skupině, která by dětem a rodinám indoktrinovala rasistické ideologie. Příslušné subjekty by měly tyto zprávy plně prošetřit.“ 

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? 2. března 2024 14:30

Podle zákonů amerického státu Ohio je možnost domácího vzdělávání obecně povolená. Rodiče však musí poskytnout 900 hodin výuky ročně, včetně hodnocení práce svých dětí, které vyučují, a každý rok o tom informovat dozorce. 

Domů
Sdílet
Diskuse