Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Obviněný Dominik Feri tvrdil, že s policií plně spolupracuje. U výslechu ale ani nepípl

Dominik Feri čelí problémům.
Zdroj: Herminapress
Výpovědi

Soud s bývalým poslancem Dominikem Ferim (26) začne za dva týdny. Měla by tak zcela poprvé zaznít jeho obhajoba proti obviněním, že měl znásilnit tři mladé ženy. Jak nyní informovaly Seznam Zprávy, Feri na začátku kauzy oznámil, že bude spolupracovat s policií, během vyšetřování tomu tak ale nebylo.

Kariéra Dominika Feriho nabrala úplně jiné obrátky, než určitě i on sám předpokládal. Z kdysi nadějného poslance a dříve oblíbeného politika, zejména v komunitě mladých lidí, se nyní stal muž obviněný ze znásilnění několika mladých žen.

Soud s Ferim začne 14. února. Právě u soudu poprvé zazní jeho obhajoba proti obviněním z údajného znásilnění.

S policií nespolupracoval

Jak nyní zjistily Seznam Zprávy, Dominik Feri s policií během vyšetřování příliš nespolupracoval. Přitom v počátcích sám uváděl, že spolupracovat bude. „Prokážu svou nevinu. Nadále budu poskytovat policii veškerou součinnost,“ uvedl na svých sociálních sítích.

Při výslechu se k obviněním ale odmítl vyjádřit. S policií mluvil jen stručně před zahájením vyšetřování. K výslechu se dostavil jen minulý rok 21. dubna, kde policii řekl, že nechce a nebude vypovídat. Nyní Feri v reakci na dotaz redaktorů ze Seznam Zpráv uvedl: „Policii jsem poskytoval součinnost i důkazy. Konkrétní budu u soudu.“

Nemusí vypovídat

Ani advokátka Petra Gřivnová, zastupující tři ženy, podle obžaloby znásilněné, nebyla nijak detailní. „V obecné rovině lze konstatovat, že je právem každého obviněného vyjádřit ke všem skutečnostem, které se mu kladou za vinu, a k důkazům o nich, stejně jako je jeho právem k věci nevypovídat. Jakou variantu stíhaná osoba zvolila, nelze v průběhu probíhajícího trestního řízení sdělovat,“ nechala se slyšet.

Policie bývalého mladého politika vyšetřuje od června 2021. Situací se začala zabývat poté, co Deník N a Alarm zveřejnily svědectví několika žen, které měl Feri sexuálně zneužít, měl se z nich také snažit vylákat nahé fotografie nebo je veřejně dehonestovat.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy