Štefan Margita poprvé na muzikálu Biograf láska. Premiéru plánovali s Hankou společně. Bylo to obtížné a plné emocí

Vdovec Štefan Margita stále vzpomíná na svou milovanou ženu Hanku a nikdy nezapomene. O to těžší pro něj bylo poslechnout si její písničky v muzikálu Biograf láska. Proto Biograf lásky zhlédl až nedávno… Dříve k tomu nenašel sílu.

Předpremiéra muzikálu Biograf láska podle Divadla Kalich proběhla již 15. 9. 2022 a byla podle zúčastněných naprosto skvělá. Atmosféra i muzikál dokázaly diváky přenést do 80. let. V hereckém obsazení můžete zaznamenat Marii Křížkovou nebo Ninu Horákovou, které se dělí o hlavní roli, nadále třeba Michaelu Tomešovou, Bořka Slezáčka, Přemysla Pálka či Milana Peroutka a další.

Ačkoliv už muzikál probíhá delší dobu, tenor Štefan Margita si nevěřil natolik, aby jej mohl sledovat. Až nyní se odhodlal a stálo ho to jistě spousty odvahy a emocí, protože jeho milovaná žena s ním tento muzikál prožít nemohla.

„Super, úžasné a sehrané představení. Užívají si jeviště, jako by hráli opravdu pro Hanku. Jako by tam seděla,“ svěřil se Štefan Margita v rozhovoru pro pořad Showtime. Neskutečně si vše užil a bylo to podle něj opravdu krásné.

Sám přiznal, že se v muzikálu samozřejmě našly prvky a písničky, které mu osobně připomněly, ať už Hanku či jejich krásné vzpomínky, ale i přesto se výtečně bavil. Je to prý velmi dobře napsané a velice dobře jsou seskládané i písničky. „Jsem šťastný, že aranže zůstaly téměř stejné, jako když Hanka zpívala své písně,“ nechal se slyšet, že to by se Hance nejvíce líbilo. Sama zpěvačka totiž byla proti, když se aranže změnily. Chtěla, aby lidé poznali, že se jedná o její písničku.

Mezi nejsmutnější fakta patří to, že se Hana Zagorová muzikálu nedočkala, přestože do muzikálu vybírala skladby právě ona, a to ještě v době, kdy byla v nemocnici. Štefan Margita se nechal slyšet, že plánovala, jak spolu půjdou na generálku i premiéru. Margita se přiznal, že to však bez Hanky nezvládl a proto byl až nyní.

Margitovi se líbilo, že diváci u sledování muzikálu projevovali emoce. Podle něj tím Hance prokazovali ohromnou úctu a on sám si toho nesmírně váží.

Štefan Margita se snaží zvykat si na písničky Hanky Zagorové a na to, že ji vidí v televizi nebo vnímá její přítomnost právě u muzikálu. Sám dodal, že mu jeho zesnulá žena poslala z nebe vzkaz.

Řekla, že už musí přestat truchlit tímto způsobem. Že už se na ni musí zas dívat a poslouchat její písničky. I on sám k ní promluvil, když pokřtil CD s písněmi z představení. Poprosil ji, aby mu pomohla s prodejem CD, aby se dobře prodávala a vydělala peníze.

O svůj prožitek se podělil i na Instagramu, kde muzikál chválí i diváci. Podle nich to byl fenomenální zážitek.

Obrovsky gratuluji celému obsazení muzikálu Biograf láska. Jste super! Hanka by byla určitě nadšená stejně jako jsem teď já! Děkuji vám za nádherný večer a za pozvání. Už teď se těším na další představení. Váš Štefan

A co vy, chystáte se také?

Zdroj: Showtime, Divadlo Kalich, Štefan Margita, Instagram