Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Petr Pavel pošle děti na smrt do války s Ruskem a Čínou, straší Jarek Šimek. Hrozí mu dva roky vězení

+ Dalších 5 fotografií

Jarek Šimek si zadělal na pořádný průšvih. Bývalý spolupracovník Ivety Bartošové se totiž rozhodl na svém oficiálním facebookovém profilu okomentovat výsledky prezidentských voleb a z jeho slov je zřejmé, že on Petra Pavla nevolil. Místo věcné kritiky se ale snížil k šíření poplašných zpráv, za což mu v krajním případě hrozí několikaleté vězení. 

“Když vyhraje Petr Pavel, zavleče nás do války.” To se v posledních týdnech nejen prostřednictvím svých billboardů, ale také během televizních debat snažil šířit mezi své voliče Andrej Babiš. Ačkoli Petr Pavel nejednou řekl, že rozhodně není pro válku, ale pro mír a že jako prezident nemá ani pravomoce začít válku či mobilizaci občanů, tisíce lidí sloganům expremiéra uvěřily. Mezi ně, zdá se, patří i zpěvák Jarek Šimek, který nyní prostřednictvím svého facebookového profilu šíří dezinformace a hlavně strach.

Strašení válkou s Čínou a Ruskem

“Chtěli jste člověka vycvičeného k zabíjení?” ptá se na začátku svého příspěvku Šimek a pokračuje ve stejném tónu.

“Dobrá, jen se trochu rozkouká, může začít plnit příkazy. Hlavně ty obelhané děti, těch je mi líto, až je jejich hrdina pošle vykonávat povinnou vojenskou službu a pak na případnou smrt do války s Ruskem i Čínou,” píše Šimek, jehož slova se dají považovat za šíření nejen dezinformací, ale hlavně poplašné zprávy, protože Petr Pavel nejenže je proti povinné vojenské službě, ale také jakékoli válce. Navíc nic z toho nespadá do kompetencí prezidenta České republiky.

Jarek Šimek šíří strach

“To už se pan Pavel s biblickým jménem nebude nikoho z vás na nic ptát. Povinné očkování, přijetí eura, zdražování, likvidace českého zemědělství a mnoho dalšího, co na nás chystají. Víte, co má za úkoly vycvičený agent? Víte to někdo? Tušíte to někdo? Já se neraduji. Já mám čím dál větší obavu,” uzavřel Jarek Šimek, kterého jsme kontaktovali s dotazem, zda má pro svá tvrzení nějaký hmatatelný důkaz. Do vydání článku nám ale neodepsal. Stejně tak jsme dali možnost vyjádřit se týmu Petra Pavla, ale tu taktéž nevyužil.

Pokud Šimek čekal slova obdivu, nedočkal se jich. Místo toho ho jeho vlastní sledující označili za dezinformátora a šiřitele poplašných zpráv, za což mu podle trestního zákoníku v krajním případě hrozí odnětí svobody až na dva roky či zákaz činnosti.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy