Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boroš, Zemanová a Ježek budou hlavními českými trumfy na MS v cyklokrosu

Na světovém šampionátu bude Česko reprezentovat 21 cyklokrosařů. V nominaci pro závod v elitní kategorii mužů jsou Michael Boroš, Jakub Říman a Šimon Vaníček. Mezi ženami bude mít český cyklokros zastoupení pouze v závodech juniorek a jezdkyň do 23 let. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Podle očekávání nakonec schází v nominaci Zdeněk Štybar – právě v Hoogerheide přitom získal před devíti lety svůj třetí titul v terénu. Sedmatřicetiletý závodník, který z krosu přešel na silnici, start zvažoval i s ohledem na dějiště šampionátu, které je nedaleko jeho domova v Belgii.

V těchto dnech už ale Štybar startuje se svým novým týmem Jayco AlUla na etapovém závodě Kolem Saúdské Arábie.

Pozornost bude upřena především na Boroše, který si v polovině ledna v Mladé Boleslavi vyjel již šestý domácí titul a stoupající formu naznačil i v generálce na šampionát v závodě Světového poháru ve francouzském Besanconu, kde skončil devátý. "Forma je dobrá, a když se všechno sejde, mohlo by to na první desítku klapnout," uvedl Boroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Dojezd závodu mužů a ohlas vítězného Boroše

Program vysílání ČT sport:

SOBOTA 4. 2.

10:55 - juniorky

14:55 - ženy

NEDĚLE 5. 2.

10:50 - junioři

12:50 - ženy U23

14:50 - muži

Na umístění mezi nejlepší desítkou budou vedle něho pomýšlet zejména junior Václav Ježek či Kristýna Zemanová, úřadující česká šampionka, která pojede v kategorii do 23 let. "Kdybych tvrdil, že si letos jedeme pro medaile, asi by to bylo trochu troufalé. Ale máme tam v několika kategoriích závodníky, kteří mohou pomýšlet na umístění v top 10, možná i na hraně první pětky," řekl reprezentační kouč Petr Klouček.

Šampionát začne v pátek závodem štafet, Klouček počítá s nasazením těch nejlepších. "Pokud se nic nestane, měli by jet Hanáková, Ježek, Hladíková, Fiala, Zemanová a Boroš," vyjmenoval Klouček zamýšlenou sestavu. "Ale uvidíme na místě, třeba se ještě může nějaké jméno změnit," dodal.

Někteří závodníci se do Hoogerheide přesunuli rovnou z posledního závodu SP, většina výpravy však odcestuje na šampionát ve středu odpoledne. "Přespíme v Německu a ve čtvrtek odpoledne už chceme být na trati na prvním oficiálním tréninku," řekl Klouček.

Nominace ČR na mistrovství světa v Hoogerheide:

Muži elite: Michael Boroš, Jakub Říman, Šimon Vaníček.

Muži do 23 let: Patrik Černý, Matyáš Fiala, Pavel Jindřich, Matyáš Kopecký, Matěj Stránský.

Junioři: František Hojka, Václav Ježek, Jakub Kuba, Filip Samec, Pavel Šumpík.

Ženy do 23 let: Kateřina Hladíková, Barbora Jeřábková, Julia Kopecky, Kristýna Zemanová.

Juniorky: Vanda Dlasková, Kateřina Douděrová, Eliška Hanáková, Karla Nováková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články