Svět po apokalypse

Tipy_Svet v bouri_Strepy Zeme
Dnešní tipy ocení zejména milovníci science fiction literatury. Protože příběhů o apokalypse a o tom, co by po ní mohlo následovat, není nikdy dost, připravili jsme si pro vás hned dva zajímavé kousky.

Po Městě v oblacích a Zemi v troskách přichází Kristýna Sněgoňová s dalším příběhem z oblíbené postapokalyptické série. Román Svět v bouři nabízí dobrodružství plné akce i napětí.

Svět v bouři

Autorka: Kristýna Sněgoňová

Počet stran: 448
Vazba: brožovaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-278-0093-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Svět v bouři vydalo nakladatelství Epocha v Edici Fantastická Epocha.

Třetí pokračování postapokalyptické série Města Kristýny Sněgoňové odhalí další osudy světa, který učaroval tisícům čtenářů. Po mnoha letech nevědomosti a strádání se dal svět konečně do pohybu. Lidé scházejí na zem, mezi ty, jež kdysi opustili, a stvůry z cizí planety. Aby se Země znovu stala bezpečným domovem, je třeba odhalit všechna tajemství zrůd i lidstva, která ta svá v době chaosu pečlivě ukrylo. Plán na záchranu světa existuje, cesta však nebude snadná a ti, kdo se po ní vydají, budou za každý krok platit krví.

 

Ukázka z knihy

Starej Pál si svou zemi pamatoval.
Nejenom okolí svého domu, ale i kameni-té lávové pustiny kolem starého Reykjavíku, ledovcová jezera a odlomené kry pomalu tající na černých plážích za hřímání bouřícího oceánu. Rád si představoval, že málokdo zná Island, skutečný Island, tak jako on sám, ale současně si uvědomoval, že už na tom také nikomu krom lidí starých jako on sám ne-záleží. Island, ta neměnná země na severu Evropy, se měnil, pomalu, ale nevratně. Sta-ří umírali a mladí zapomínali na minulost země, která jim všem kdysi zachránila život. Island se pro spoustu z nich scvrkl na město v oblacích nad západním pobřežím a zbytek ostrova pro ně představoval jen cosi cizího, dávno přežitého.
Podobně jako on sám.
Povzdechl si a zapálil pod konvicí. Propral několik lžic lišejníku a už jen čekal, až se mu uvaří voda, aby ho mohl nechat vylouhovat a odvar vypít, tak jako každé ráno a každý večer, ačkoliv to na jeho stavu nic nelepšilo.(str. 179)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Kristýna Sněgoňová (* 1986) je mladá spisovatelka, která se před několika lety vynořila odnikud, aby následně začala s přehledem vítězit v žánrových soutěžích a dobývat jednu cenu za druhou. Je několikanásobnou Lady Řádu fantasy i Nositelkou meče, vítězkou Ceny Karla Čapka a držitelkou Mloka, stejně jako soutěží typu Vidoucí a jiných. Svou literární kariéru začala výhrou v soutěži O brahmíní vemeno povídkou Zrůdy by měly držet spolu (2009). Po úspěšném románu Krev pro rusalku (2018), který se v roce 2021 dočkal i druhého vydání, se vydala do Brna s fantasy románem Zřídla (2019), následovala sci-fi série Města, v rámci které zatím vyšly romány Město v oblacích (2020) a Země v troskách (2021), a v neposlední řadě se také podílela na antologiích Lockdown (2021), Krásky a vetřelci: Pulp stories (2021) a Zákon genu (2022). Od roku 2020 pracuje společně s Františkem Kotletou na sci-fi sérii Legie, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí. Více informací najdete na webu nakladatelství Epocha.

 

O nakladatelství Epocha

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje. Dominantním směrem ediční koncepce zůstává i nadále literatura faktu a historie, nově je velký prostor v edičních plánech věnován fantastice.

————————————————

V románu Střepy Země, jenž je prvním dílem nové série Architekti, vás autor Adrian Tchaikovsky vezme do světa plného mimozemšťanů a vesmírných bitev. Pro fanoušky sci-fi vyloženě nutnost!

Střepy Země

Autor: Adrian Tchaikovsky
Přeložil: Milan Pohl

Počet stran: 640
Vazba: vázaná
Formát: 146×220 mm
ISBN: 978-80-7684-095-9
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Střepy Země vydalo nakladatelství Triton.

Válka skončila. Její hrdinové jsou zapomenuti. Až do jednoho náhodného objevu… Aby zachránili svůj druh, vytvořili lidé po zničení Země bojovou elitu – zdokonalené lidské bytosti s implantovanými vylepšeními. Jedním z nich je Idris. Od chvíle, kdy ho ve válce přetvořili, nezestárl ani neusnul. Jednoho dne však mimozemští agresoři, Architekti, zmizeli – a Idris a jemu podobní se stali zbytečnými. Kdysi hrdina lidstva se od té doby protlouká na nezávislé sběrné lodi, aby se vyhnul nežádoucí pozornosti. Když Idris a jeho posádka objeví ve vesmíru podivné, opuštěné dílo Architektů, získají něco, co má nevyčíslitelnou hodnotu a pro co by mnozí zabíjeli. Pronásledováni gangstery, kulty a vládami se řítí napříč galaxií a hledají odpovědi. Vracejí se Architekti? A pokud ano, proč?

 

Ukázka z knihy

V sedmdesátém osmém roce války přitáhl k Berlenhofu Architekt.
Světla lidské civilizace napříč galaxií pohasínala jedno po druhém, sotva válka začala. Všechny ty maličké těžební světy, odlehlé osady, domovy, které si lidé zbudovali. Kolonie, jak se jim oficiálně říkalo: veliká dutá polyspora lidské expanze, šířící se z prázdného středu. Architekti totiž udeřili nejprve na Zemi.
Berlenhof se stal druhým srdcem lidstva. Už před pádem Země to byl mocný, prosperující svět. Za války tam sídlilo velení ozbrojených sil i civilní vláda, koordinující humanitární akce civilizačního rozsahu, zatímco další a další lidé prchali ze svých světů odsouzených k záhubě.
Když tedy přitáhl Architekt, Kolonie se mu postavily na odpor, stejně jako všichni spojenci, které se jim podařilo shromáždit. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Adrian Tchaikovsky

Anglický autor fantastiky, vlastním jménem Adrian Czajkowski, se narodil 14. června 1972 ve vesnici Woodhall Spa v hrabství Lincolnshire. Vystudoval zoologii a psychologii na univerzitě v Readingu, aby se z důvodů nejasných dokonce i jemu samotnému následně stal soudním vykonavatelem sloužícím v současnosti v Leedsu, kde také žije s manželkou a synem. Ve volném čase se věnuje hraní RPG her a amatérskému divadlu. Své jméno pro autorské účely pozměnil v obavě před špatnou výslovností, což je v anglo-americké literatuře zcela běžný postup. Po patnácti letech marných pokusů publikovat nakonec oprávněně vzbudil pozornost čtenářů obsáhlou desetisvazkovou sérií Stíny vědoucích. První díl se jmenuje Impérium černé a zlaté (viz recenze) a druhý Pád vážky (recenze). Tchaikovsky je rovněž autorem románů Děti času a Děti zmaru.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

 

O nakladatelství Triton

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše postapokalyptické tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvět v bouři

Sněgoňová, Kristýna

Epocha, 2022

zobrazit info o knizeStřepy Země
Architekti světů 1

Tchaikovsky, Adrian

Triton, 2022

Napsat komentář