Hlavní obsah

Česko - Polsko 9:7Florbalistky po obratu udržely dominanci nad Polskem

Aktualizováno

České florbalistky vstoupily do kvalifikace prosincového mistrovství světa v Singapuru výhrou nad Polskem 9:7. V italském městě Lignano Sabbiadoro sice v úterý prohrávaly 4:6 i 5:7, ale po obratu vyhrály i desátý vzájemný zápas v historii. Druhé utkání čeká svěřenkyně trenéra Lukáše Procházky ve čtvrtek od 16:00 proti Maďarsku.

Foto: Cesky florbal/Martin Flousek

Brankářka české florbalové reprezentace Jana Christianová na archivním snímku.

Článek

Pěti body za dvě branky a tři asistence pomohla k výhře Vanessa Rebecca Keprtová, dva góly a stejný počet přihrávek zaznamenala Anna Brucháčková. Za poražené pětkrát skórovala Zuzanna Krzywaková.

Opora Vítkovic Krzywaková načala skvělé představení po 102 sekundách, kdy poprvé překonala Janu Christianovou. Za 29 sekund odpověděla Karolína Suchá a v 8. minutě otočila stav Brucháčková. Za dalších 82 sekund ale vyrovnala Krzywaková, která pak v čase 10:41 dovršila hattrick. Keprtové a Denise Ratajové poté stačilo 47 sekund na obrat, nezastavitelná Krzywaková ale ještě 49 sekund před první pauzou vyrovnala.

Ve 25. minutě pak poslala nejlepší střelkyně zápasu Polky do vedení. Po 86 sekundách třetí třetiny navíc zvýšila další ofenzivní opora Vítkovic Dominika Buczeková. Rychle snížila Michaela Kubečková, ale v 50. minutě vrátila Polkám dvoubrankový náskok Gabriela Wojciková.

Češky ale dokázaly odpovědět. Za 42 sekund se zapsala podruhé mezi střelkyně Keprtová a v 55. minutě vyrovnala Vendula Maroszová. V čase 58:57 se postarala o vítěznou branku Martina Řepková a výsledek ještě zpečetila Brucháčková.

"Věděly jsme, že Polky jsou poměrně těžké soupeřky. A také nám to ukázaly. Z naší strany byla úvodní třetina velmi špatná a dělaly jsme individuální chyby. Nebyly jsme koncentrované, ale řekla bych, že od druhého dějství náš výkon gradoval. Je důležité, že jsme se s tím popraly a otočily nepříznivý stav," řekla Řepková webu Českého florbalu.

Kvalifikace MS florbalistek - 4. evropská skupina
Česko - Polsko 9:7 (4:4, 0:1, 5:2)
Branky: 8. a 60. Brucháčková, 16. a 50. Keprtová, 3. Suchá, 17. Ratajová, 43. Kubečková, 55. Maroszová, 59. Řepková - 2., 9., 11., 20. a 25. Z. Krzywaková, 42. D. Buczeková, 50. Wojciková. Rozhodčí: Friemel, Hasselberg (oba Švýc.). Bez vyloučení.
Itálie - Francie 2:2 (1:1, 0:0, 1:1)

Reklama