InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lukáš Zeman: První místo je super, ale chtěli jsme získat více bodů

Trenér Lomu Lukáš Zeman. , Autor: Josef Janda

Trenér Lomu Lukáš Zeman.     Autor: Josef Janda

LOM - Fotbalisté TJ Sokol Lom mají za sebou velmi úspěšný divizní podzim. Ambiciózní tým sice hned po 4. kole nového ročníku 2022/2023 odvolal po dvou porážkách v řadě hlavního trenéra Martina Bártu, jeho dosavadní asistent Lukáš Zeman ovšem dovedl tým k titulu podzimního mistra. Fotbalisté Lomu okupují 1. místo, žádný náskok ale na čele nemají. Stejně bodů nasbíraly totiž i druhé Katovice a s tříbodovou ztrátou pronásleduje dva nejlepší týmy ještě soběslavský Spartak. Lom v 15 podzimních utkáních získal 29 bodů za bilanci 9-2-4 při skóre 45:23. Lomští nabídli svým fanouškům nejlepší ofenzivu soutěže, když nastříleli 45 branek. Útočník Zbyněk Musiol je se 17 góly jasným lídrem střelců a tímto osobním výkonem strčil do kapsy i celý tým desátých Hořovic (15 branek) nebo poslední Horní Břízy (7 branek).

 

Trenér Lomu Lukáš Zeman se při ohlédnutí za podzimní částí sezony rozpovídal pro Týdeník Táborsko o umístění týmu, jeho produktivitě i o střelci Musiolovi. Na závěr trenér Lomu představil plány pro jarní část sezony a prozradil, kde by Lom na konci sezony rád viděl a kdo bude jeho největším konkurentem.

Bylo pro vás těžké v podstatě na začátku sezony převzít Lom po trenéru Bártovi? K jakým změnám ve hře týmu došlo?
Tým prohrál v úvodních čtyřech kolech dva zápasy. Herní projev mužstva a výsledky neodpovídaly představám vedení klubu, proto se náš předseda Petr Kolář rozhodl pro výměnu hlavního trenéra. Po prohrách s Domažlicemi a Hořovicemi byla atmosféra v týmu špatná. Přesunul jsem se na pozici hlavního trenéra a asistentem se stal Martin Kučera. Pomáhal mi i Laco Chylík, který má na starosti gólmany. Naší prioritou bylo vrátit do týmu pohodu, aby s ní přicházely i výsledky. Nechtěli jsme měnit herní rozestavení ani příliš sahat do sestavy. Věděli jsme, že kvalitativně máme dobrý mančaft.
Což se potvrdilo hned v dalším kole na Petříně...
Sehráli jsme tam sedmigólovou přestřelku a vyhráli 4:3, což nám hodně pomohlo. Ukázala se síla mužstva a věděli jsme, že na to máme. Na tento úspěch jsme navázali výhrou o tři branky nad silným týmem Katovic a věděli jsme, že tým je zase v pohodě. Kluci plnili své úkoly a mužstvo hrálo dobře.
Nakonec jste dovedl Lom k podzimnímu mistrovi. Jak hodnotíte tenhle výsledek?
První místo je super, ale chtěli jsme získat více bodů. Bohužel se...

Celý rozhovor s Lukášem Zemanem čtěte ve středečním Týdeníku Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace