Eriksen bude scházet tři měsíce, fanoušci žádají dodatečný trest

Manchester United sice v FA Cupu hladce přešel přes Reading, po drsném skluzu Andyho Carrolla ovšem přišel o Christiana Eriksena. Ten si kvůli zraněnému kotníku bude muset odpočinout minimálně tři měsíce. 

Eriksen bude scházet tři měsíce, fanoušci žádají dodatečný trest

Manchester United v FA Cupu po výsledku 3:1 vyřadil Reading, draze ale za to zaplatil. Na dlouhou dobu totiž přišel o klíčového hráče, kvůli zranění kotníku bude minimálně tři měsíce chybět Christian Eriksen.

Dánského záložníka ve druhé půli nebezpečně dohrál útočník hostujícího týmu Andy Carroll. Eriksena musel v 57. minutě nahradit Fred, Carroll za svůj zákrok překvapivě nebyl potrestán ani žlutou kartu.

Ani on nicméně střetnutí nedohrál. O tři minuty později inkasoval první žlutou kartu, za dalších pět minut už šel pod sprchy. Přesto fanoušci United žádají dodatečné potrestání.

"Tento zákrok musí prošetřit FA," uvádí jeden z fanoušků Rudých ďáblů. "Andy Carroll nám zničil sezónu," uvedl další. "Upřímně nechápu, jak Carroll v utkání hrál. Byl to jeden nebezpečný zákrok za druhým," doplnil třetí.

 

"Očekáváme, že bude mimo hru delší dobu. Existuje naděje, že by se Eriksen mohl vrátit do závěrečné fáze sezóny. První odhady ovšem naznačují, že mimo bude do konce dubna, či do začátku května," uvedlo vedení klubu v oficiálním prohlášení.

Eriksena by měl dočasně v United nahradit Marcel Sabitzer, který je na cestě do Manchesteru podepsat dohodu do konce sezóny.