Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Skandál v okupovaném Melitopolu: Ruskou moderátorku znásilnili kadyrovci?!

Autor: pma, swp - 
31. ledna 2023
19:35

Novinářka Olga Zenkovová se vydala do okupovaného Melitopolu v Záporožské oblasti, aby tam pro ruskou televizi NTV natočila propagandistické video. Žena  tam ale byla podle ukrajinských médií napadena čečenskými bojovníky, mezi nimiž měl být synovec Ramzana Kadyrova Gasan Ibragimov. Skupina mužů Zenkovovou údajně znásilnila a její kameraman dostal pořádnou nakládačku.

Ruský kameraman Arťom Sergejevič Jepifanov odjel 17. ledna společně s novinářkou Olgou Zenkovovou do ukrajinského Melitopolu. Tam měli pro ruskou televizi NTV vytvořit propagandistickou reportáž ze zóny tzv. SVO (Speciální vojenské operace, jak válku na Ukrajině nazývají Rusové, pozn. red.)

Když se poté dvojice vydala do hotelové restaurace na jídlo, měla být podle ukrajinského zpravodajského webu Myukraineis.org napadena skupinou Kadyrovců, kteří se představili jako členové praporu Achmat. Mezi několika agresory měl být i Gasan Ibragimov, synovec obávaného Ramzana Kadyrova. Ibragimov byl navíc před několika týdny zadržen za to, že na Krymu napadl v restauraci malého chlapce.

„V důsledku útoku utrpěl Arťom Sergejevič Jepifanov středně těžká zranění, což dokládá zpráva o vyšetření v Melitopolské městské nemocnici. Skupina lidí se také dopustila sexuálního násilí na novinářce Olze Viktorovně Zenkovové,“ uvádí interní dokument televize z 21. ledna, který se v úterý objevil na sociálních sítích a odkazují na něj i ukrajinská média.

Autorkou dopisu by měla být sama Aleksandra Košarnická, ředitelka NTV. Adresován je vedoucí Ruského vyšetřovacího výboru oddělení pro vztah s médii Světlaně Petrenkové. Dokument se zatím nepodařilo nezávisle ověřit. Ruská média popírají, že by k napadení a sexuálnímu útoku vůči novinářce kdy došlo.

Video  Ramzan Kadyrov - bohatství a manželky Putinova muže na černou práci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa