Koho sledují (nejen) děti: Seznamte se s nejsledovanějšími influencery

Přidat na Seznam.cz

Opakují vaše děti nějaká jména nebo přezdívky lidí, o kterých jste neslyšeli? Možná jsou to internetové celebrity z YouTube, TikToku nebo Instagramu. Seznamte se s několika vlivnými influencery.

Shopaholicadel

Shopaholicadel neboli Adéla Pulcová je dnes jednou z nejsledovanějších osobností českého internetu. Svou kariéru začala na TikToku, dnes ji můžeme vidět i na Instagramu a Youtube. S její kariérou je spojeno mnoho „reakčních“ videí, kde se jiní tvůrci i diváci zabývají tím, co kontroverzní influencerka dělá. V posledních dnech je její jméno spojováno s týráním zvířat, když nechala své morče umrznout, a poté jej nechala u popelnic, píše web TN.cz.

FIZIstyle

FIZI a jeho přátelé na YouTube nahrávají kontent určený především pro děti. Snad proto, že děti tvoří tak velkou část publika, jsou jeho videa velmi oblíbená a influencer si tak vydělává, podle Webzive, až 20 000 000 Kč ročně.

Ondra Vlček

Ondra Vlček měl podobné publikum, jak výše zmiňovaný FIZIstyle, a stejně jako předešlý kanál, i zde najdete především obsah pro děti. Tento youtuber byl ale dlouhou dobu kritizován, a to především proto, že jeho tvorba občas „přecházela hranice“. Zviditelnil se například v roce 2019, kdy (dospělý) influencer oznámil vztah s třináctiletou slečnou.

Anna Šulc

Anna Šulc byla známá především na YouTube, dnes ale vytváří obsah i na TikToku a Instagramu, kde má statisíce fanoušků. Influencerka byla čtyřikrát za sebou výhercem Czech Social Awards, ovšem ani jí se určité „přešlapy“ nevyhnuly. Roku 2019 například radila mladým slečnám, aby si daly igelitový sáček na hlavu a uchránily tak své oblečení před znečištěním od make-upu, píše web Clickbait.

FattyPillow

FattyPillow začal svou kariéru jako streamer na serveru Twitch. Velmi rychle se zviditelnil, když na sebe během vysílání házel jídlo, a vytvářel podobně kontroverzní obsah. Netají se tím, že má psychické problémy, a se svými fanoušky sdílí také mnoho ze svého soukromí, jako například nedávný rozchod. Často také během vysílání vypráví příběhy ze svého života, čímž se liší od mnoha jiných streamerů, kteří se věnují především hrám.

zdroj: tncz, webzive, antiyoutuber, clickbait, extra