Transfer Day Deadline je za námi, Chelsea se dočkala, Fernandez je Blues

Jeden ze dvou nejzajímavějších dnů fotbalového roku je tady. V Anglii (a vlastně ve většině Evropy) se zavírá přestupové okno, v kancelářích fotbalových manažerů se pracuje na plné obrátky. Přestupy, hostování, spekulace i přání fanoušků jednotlivých klubů. Premiership.cz se vám pokusí zprostředkovat to nejdůležitější z těchto vrcholně zajímavých šestnácti hodin. 

Transfer Day Deadline je za námi, Chelsea se dočkala, Fernandez je Blues

02:24 BBC - Crystal Palace si nakonec připisuje dvě posily. Z německého Stuttgartu přivedl dvacetiletého francouzského záložníka Naouiroua Ahamadoua za kterého zaplatil necelých 12 milionu liber, z Arsenalu pak přišel na hostování další středopolař Albert Sambi Lokonga.

01:34 SkySports - Chelsea se dočkala a za rekordních 106,8 milionu liber podepsala Enza Fernandeze z Benfiky. Přestup překonává částku 100 milionů liber, kterou Man City před 18 měsíci zaplatilo Aston Ville za Jacka Grealishe.

01:25 SkySports - Stoke City vyřešilo díru v obraně po odchodu Harryho Soutara hostováním Alexe Tuanzebeho z Manchesteru United.

01:13 Guardian - Southamptonu se nakonec podařilo dotáhnout přestup osmadvacetiletého dvoumetrového útočníka Genku Paula Ohuanuchua, za kterého Saints do Belgie pošlou 18 milionů liber.

01:06 Times - Administrativní změna ve Fulhamu. Irský reprezentační obránce Shane Duffy, který doposud na Craven Cottage hostoval z Brightonu byl podepsán Cottagers na trvalý přestup.

23:07 SkySports - Na poslední chvíli se Everton pokoušel podepsat útočníka. Návrat Oliviera Girouda do Premier League ale okamžitě zastavil jeho zaměstnavatel, AC Milán.

22:54 BBC - A ještě jedna posila pro Bournemouth. Ze Sassuola se do Anglie minimálně na půl roku podívá záložník Hamed Traore. Po sezóně může anglický celek uplatnit opci na přestup. 

22:33 SkySports - Anthony Elanga byl v zimě spojen s půlročním hostováním v Evertonu. Švédský útočník ve službách Manchesteru United ale zůstává na Old Trafford. 

22:31 SkySports - Z německého Stuttgartu dorazil do Crystal Palace teprve dvacetiletý záložník Naouirou Ahamada. Smlouvu podepsal na tři a půl roku. 

21:39 SkySports - Další posila pro Bournemouth, již pátá. Z Dynama Kyjev dorazil teprve dvacetiletý stoper Illia Zabarnyi. Na Vitality Stadium podepsal kontrakt na pět a půl roku. 

21:26 BBC - Až nyní jee vše definitivně stvrzeno. Italský záložník Jorginho opouští Chelsea, nikoliv Londýn. O titul se pokusí zabojovat s vedoucím Arsenalem.

20:34 SkySports - Zajímavá posila pro Fulham z italského Turína. Za 8 milionů liber přichází záložník Saša Lukič. Smlouvu podepsal na dva a půl roku, vedení klubu má poté možnost prodloužit kontrakt o další rok. 

20:33 SkySports - Cédric Soares stráví druhou polovinu sezóny na hostování ve Fulhamu. Albert Sambi Lokonga je poté blízko hostování v Crystal Palace. 

20:19 SkySports - Záložník Nottinghamu Forest Lewis O'Brien bude v sezóně pokračovat na hostování v Blackburnu. To Steve Cook nováčka Premier League s největší pravděpodobností neopustí. 

20:16 BBC - Nečekaná ztráta pro Leicester. Na půlroční hostování do Realu Betis odchází španělský křídelník Ayoze Pérez. Devětadvacetiletý hráč letos odehrál třináct soutěžních zápasů, ve kterých si připsal jediný gól.

19:57 The Athletic - Everton se toužebně chce zachránit v Premier League a rád by do ofenzivy přivedl bývalého útočníka Chelsea Michyho Batshuyaie. Belgický útočník ale návrat na Ostrovy odmítl, ve Fenerbahce je šťastný a o změně angažmá neuvažuje. 

19:04 SkySports - Posila pro Manchester United se blíží. V letadle právě sedí záložník Bayernu Mnichov Marcel Sabitzer a na Old Trafford by po absolvování zdravotní prohlídky měl zůstat minimálně do konce sezóny. 

18:43 SkySports - Manchester United dostal nabídku na koupi Saula Nigueze z Atletica Madrid, stejně tak byl jako možná náhrada za zraněného Christiana Eriksena zvažován Youri Tielemans z Leicesteru. Rudí ďáblové jsou ale podle všeho přesvědčeni o Marcelu Sabitzerovi a dále se snaží zprodukovat jeho přesun z Bayernu Mnichov.  

18:00 BBC - Řada transferů i na trase Premier League - Championship. Nathaniel Challobah jde z Fulhamu na hostování do West Bromu, duo z Aston Villy Marvelous Nakamba a Aaron Ramsey do Lutonu respektive Middlesborough.

17:13 SkySports - Chelsea připravuje v Portugalsku "lékařskou prověrku" pro Enza Fernandese, takže jeho přestup z Benfiky Lisabon na Stamford Bridge se podle všeho blíží.

15:51 Sun - Tři kluby, Everton, West Ham a Leeds, se ucházejí o hostování reprezentačního záložníka z Manchesteru City Kalvina Philipse.

15:46 BBC - Investice do budoucna pro Leicester? Lišky získaly ze Syracuse University útočníka Nathana Opokua a okamžitě jej posílají na hostování do spřízněného belgického klubu OH Leuven. 

15:16 BBC - Záložník Chelsea Conor Gallagher je možná jedním z nejpoptávanějších fotbalistů uzávěrky přestupového okna. Ke konkurenci jako je Manchester United nebo Newcastle jej Blues nicméně nepustí, hraje se spíš o nižší patra Premier League jako Crystal Palace či Everton.

14:49 SkySports - Leicester City a AS Řím dokončují přestupové náležitosti okolo transferu obránce Dioga Llorenteho z Itálie na ostrovy.

14:36 SkySports - Fulham se dohodl s někdejším kapitánem mistrů světa do 20 let, Joshem Onomahem, na rozvázání smlouvy.

14:32 SkySports - Manchester United (a podle některých zdrojů i Chelsea) poslal nabídku Bayernu Mnichov na záložníka Marcela Sabitzera. 

13:37 Athletic - Možné hostování Nata Phillipse, který nedostává mnoho herního času v Liverpoolu, padlo kvůli zranění Ibrahimy Konatého.

13:32 SkySports - Leicester se blíží podpisu tak potřebného středního obránce a Harry Soutar ze Stoke City už přicestoval v rámci obchodu za 15 patnáct milionů liber k lékařské prohlídce.

13:30 El National - Jürgen Klopp se do Liverpoolu pokusí přivést záložníka Chelsea N'Gola Kantého na přestup.

13:06 SkySports - Erik ten Hag na tiskové konferenci Manchesteru United oznámil, že zranění kotníku Christiana Eriksena si vyžádá několik měsíců léčení. Pokusí se United dánského režiséra nějakým způsobem v poslední den přestupů narychlo nahradit?

12:53 SkySports - Velmi poptávaný křídelník Rennes Kamaldeen Sulemana upřednostnil Southampton před Evertonem a stěhuje se na jih Anglie.

12:51 Evening Standard - Enzo Fernandez nenastoupí dnes za Benficu v zápase portugalské Ligy proti Arouce. Může to znamenat předzvěst jednoho z největších fotbalových obchodů historie, když Chelsea údajně za jedenadvacetiletého Argentince nabízí 120 milionů liber (včetně bonusů)?

12:43 BBC - Ne všechny informace, které zazní během Transfer Day Deadline se nakonec potvrdí. Jednou z těch předběžně zveřejněných může být příchod Vitinhy do Southamptonu. Do boje o útočníka Bragy se mělo vložit Marseille a údajně i Brighton.

12:43 Mail - Na problémy podle všeho narazilo i plánované hostování Hakima Ziyecha z Chelsea v Paris Saint-Germain. 

11:59 Mail - Crystal Palace je v pokročilé fázi jednání s Arsenalem ohledně hostování belgického záložníka Alberta Sambiho Lokongy.

11:54 SkySports - Bek Manchesteru City Joao Cancelo na Instagramu zveřejnil rozloučení s fanoušky Citizens. Předpokládá se, že odejde na hostování s opcí do Bayernu Mnichov.

11:40 Guardian - A další pohyb na pravém kraji obrany Tottenhamu. Na hostování do Rennes odchází mladý Djed Spence, který si pod Contem příliš nekopl. Vzhledem k nadějím které Spurs do hráče vkládají, nicméně smlouva neobsahuje žádnou opci na budoucí přestup.

11:06 SkySports - Tottenham oznámil dohodu se Sportingem Lisabon o přestupu krajního obránce Pedra Porra. Hráč přichází na půlroční hostování (5 milionů liber), které se v červnu změní na přestup (39 milionů). V důsledku tohoto transferu pak kádr Antonia Conteho opouští Matt Doherty, který jde na půlroční hostování do Atletica Madrid.

11:04 BBC - A dohoda je na světě. Arsenal za dvanáct milionů liber získal z Chelsea italského středního záložníka Jorginha.

11:01 SkySports - Bernardo Silva zůstává na Etihad Stadium. Manchester City zablokoval možný přestup portugalského záložníka po kterém dlouhodobě touží Barcelona a hráč tak setrvá v kádru Pepa Guardioly.

10:21 BBC - Brighton odmítl i druhou nabídku (ve výši 70 milionů liber) Arsenalu na Caiceda a ekvádorský záložník podle všeho Seagulls v tomto přestupovém okně neopustí. Gunners se místo něj tak zaměřují na Jorginha z Chelsea.

10:03 BBC - Arsenal poslal svého devatenáctiletého křídelníka Marquinhose na hostování do Norwiche do konce sezóny.

10:01 BBC - Leeds, zřejmě pro svou juniorku, podepsal osmnáctiletého středního obránce Diogo Monteira ze Servette Ženeva.

09:29 Telegraph - Manchester City opouští Joaa Cancela který míří do Bayernu Mnichov na hostování s případnou opcí 70 milionů eur.

08:46 SkySports - Bournemouth pokračuje pod novým majitelem v posilování a z Dynama Kyjev podepsal středního obránce Ilju Zabarného. Dvacetiletý obránce přišel Cherries na 24 milionů liber.

08:31 BBC - Nově jmenovaný manažer Evertonu Sean Dyche potvrdil, že Karamelky pracují na několika posilách. Před rokem si Frank Lampard přivedl Donnyho van de Beeka a Dele Alliho. Ani jeden nebyl posilou a Lampard už též v Evertonu není. Bude mít Dyche lepší oko?

08:30 BBC - Jaké transfery zatím byly uzavřeny na začátek Transfer Day Deadline?

Joao Gomes (Flamengo - Wolverhampton) částka nezveřejněna

Yasin Ayari (AIK - Brighton) £3.5m

Weston McKennie (Juventus - Leeds) hostování

Bryan Gil (Tottenham - Sevilla) hostování

Matias Vina (Roma - Bournemouth) hostování