Pes, nejoddanější přítel člověka. Tvor, který vás neopustí, ani když máte špatný den, nedaří se vám v práci nebo prožíváte menší či větší osobní krizi. Své o tom ví i James Middleton, bratr Kate Middletonové, jenž má doma celou smečku pejsků. Ačkoliv ke všem z nich má velice vřelý vztah, s jedním to bylo něco výjimečného.

A právě s tím nejoblíbenějším se nyní musel rozloučit. Fenka Ella, rasou kokršpaněl, se však i tak dožila úctyhodného psího věku - bylo jí 15 let, když se odebrala do psího nebe. Podlehla „krátké nemoci“- zákeřné rakovině ledvin.

O Elle se James Middleton často vyjadřoval jako o psovi, který mu zachránil život. Ani v nejmenším nepřeháněl. Řadu let se totiž potýkal s depresemi, o nichž hovořil jako o „rakovině mysli“, a jednu chvíli i zvažoval, že svou pozemskou pouť dobrovolně ukončí. A právě Ella, která posléze získala i diplom vycvičeného canisterapeutického psa, jej dokázala v nejtěžších chvílích podržet, doprovázela jej i na terapie... zkrátka byla po jeho boku od těch nejtemnějších až po ty nejšťastnější dny“, jak uvedl sám zdrcený James na sociální síti. 

Video
Video se připravuje ...

5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou Videohub

„Bude mi strašně chybět,“ stýskal si James, jenž se o Elle rozepsal pro Sunday Times. „Ať už máte psa, nebo ne, každý z nás má ve svém životě chvíle, kdy se snažíme pochopit ztrátu, a nic vás na tuto prázdnotu nemůže připravit. Předpokládám, že psaní byl můj způsob, jak se pokusit zpracovat tuto ztrátu a zároveň doufat, že pomůžu ostatním,“ vysvětloval.

Také prozradil, že pro něj bylo nejhorší uložit ostatky své milované fenky do země. „Trvalo mi čtyři hodiny, než jsem se ji odhodlal pohřbít, protože jsem věděl, že jakmile to udělám, bude to poslední sbohem,“ líčil.

Bratr princezny z Walesu prozradil, že se všichni jeho nejbližší sešli, aby společně s ním za Ellu truchlili. Dokonce i princezna Catherine se svým manželem, následníkem trůnu Williamem (40). „Celá rodina se přišla rozloučit. Nemohu mluvit za ně, ale věřím, že ovlivnila i jejich životy. Lupo, pes Catherine a Williama, byl jedním z Elliných štěňat. Také moje sestra Pippa a její manžel mají štěně od Elly, stejně jako ostatní členové rodiny,“ dodal. Fenka tak bude žít dál - prostřednictvím svých potomků.

Fotogalerie
63 fotografií