Hlavní obsah

Smutná zpráva pro český hokej. Zemřel brankář Lacký, dvojnásobný medailista z MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutná zpráva pro český hokej dorazila z Karviné. Ve věku devětasedmdesáti let tam v úterý po krátké nemoci zemřel někdejší brankář Miroslav Lacký. S národním týmem získal na mistrovství světa dvě bronzové medaile (1969 a 1970).

Foto: Facebook HC Vítkovice Ridera

Miroslav Lacký.

Článek

Na obou těchto světových šampionátech sice Lacký působil jako dvojka za Vladimírem Dzurillou, vždy se ale dostal do akce, takže bronzy nesou i jeho podpis. V roce 1968 rovněž byl v nominaci pro ZOH, o turnaj v Grenoblu jej ale nakonec připravil zlomený prst na ruce.

Ostravský rodák Lacký se v dětství věnoval fotbalu, k hokeji se poprvé dostal až v šestnácti letech ve Vítkovicích. V roce 1963 zamířil brankář s přezdívkou Prcek ve 20 letech na vojnu do Litoměřic, v nichž poprvé nastoupil v první lize.

Následně putoval do Pardubic, kde během osmi let udělal velkou kariéru a dostal se i do reprezentace, za kterou dohromady odchytal 14 zápasů. S aktivním hokejem skončil v Karviné.

Reklama

Související témata:
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko