BK MLADA BOLESLAV
1. 2. 2023 | Tomáš Taybner

Druhá třetina rozhodla zápas, junioři v Hradci prohráli vysoko 1:5

23., středa 1. 2. 2023
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
M l. B o l. – V rámci dohrávky 25. kola DHL extraligy juniorů vyzval Bruslaře na vlastním ledě hradecký Mountfield. V sestavě hostů z Mladé Boleslavi se objevil také obránce Aleš Čech, jenž juniorce vypomohl vypořádat se s marodkou v útočných řadách. Skóre otevřeli domácí. 13. tým tabulky šel do vedení na startu druhé části, kdy své bývalé spoluhráče rozesmutněl Matěj Leden. Královéhradečtí hráči ještě do přestávky přidali další tři góly, po návratu na led zvýšil na 5:0 Matěj Beneš. Alespoň čestný úspěch zaznamenal Štěpán Vimmer. Bruslaři se tak z ČPP Arény vrací bez bodu, už v sobotu je ale čeká další zápas - derby na ledě Liberce. Poslední utkání před reprezentační přestávkou začíná v 16:00.
Hr. Králové: Kasal (Mrázek) – Havlíček (C), Boukal, Pavič, Táborský, Fiala, Hušek, Bezpalec – Ma. Beneš (A), Klíma, L. Král, Idžan, Novotný, Pajer, Leden, Giesl, P. Moravec, Vencl, Mi. Beneš (A)
Ml. Boleslav: Hora (Vystrčil) – A. Vlasák, Sypecký, Vochvest, Němec, Hlinský, Čech, T. Moravec (C) – Půček (A), Hruška, Šachl, Hradec (A), Polák, Moyseyev, Zvagulis, M. Vlasák, P. Král, Vimmer, Hrouda, Rajgl.
Branky a nahrávky: 21. Leden (Michal Beneš, Pajer), 32. P. Moravec (Klíma, Fiala), 37. Idžan (P. Moravec, Táborský), 38. Pajer (Leden, Michal Beneš), 42. Matěj Beneš (Král) – 46. Vimmer (Půček). Rozhodčí: Jechoutek, Čáp – Gregar, Dědek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 38:40. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Komentář

Hned na startu utkání mohl domácí celek brzy uzmout vedení, když se na kruhu po přihrávce hradeckého Krále ocitl neobsazený Michal Beneš, jenž branku netrefil. Bruslaři poté měli ideální šanci na to, aby se ujali vedení. K vyloučenému Matěji Benešovi přisedl ještě Vencl. Dvojnásobná výhoda ale branku nepřinesla, boleslavský tým si ale do hry v plném počtu přenesl momentum z přesilovky a mačkal Mountfield před brankou Kasala. Právě hradecký gólman musel zasahovat proti akci Půčka, jemuž se s pukem podařilo proniknout až před branku, skóre se ale nezměnilo. A to ani ve 14. minutě, kdy Vimmer vyslal ostrou ránu z mezikruží, kterou si Kasalova vyrážečka našla i přes clonícího obránce domácích. Dvě minuty před koncem mohli Bruslaři udeřit přečíslení, skvělou obranou práci ale předvedl Táborský, když v leže zastavil přihrávku na volného hráče. V samotném závěru hrozil před Horou Lukáš Král, boleslavský brankář ale na brankovišti dobře pracoval hokejkou a kotouč tak dokázal odrazit pryč.

Po návratu z kabin uběhlo jen 16 sekund a už se měnilo skóre. Po přistrčení Michala Beneše vypálil ze slotu Matěj Leden. Střela hráče, který začátek sezóny strávil právě v Mladé Boleslavi, prošla Horovi skrz betony. Odpovědět mohli Bruslaři hned záhy, když bekhendem zakončoval nejlepší střelec hostů Polák, Kasal vytáhl úspěšný zákrok a udržel tak svůj tým ve vedení. Po návratu z kabin uběhlo jen 16 sekund a už se měnilo skóre. Po přistrčení Michala Beneše vypálil ze slotu Matěj Leden. Střela hráče, který začátek sezóny strávil právě v Mladé Boleslavi, prošla Horovi skrz betony. Odpovědět mohli Bruslaři hned záhy, když bekhendem zakončoval nejlepší střelec hostů Polák, Kasal vytáhl úspěšný zákrok a udržel tak svůj tým ve vedení. Ve 32. minutě přidal druhý gól domácích Petr Moravec, jenž využil únik střelou na vyrážečku. Přesilovou hru pak využil Vito Idžan, jenž do branky doklepl vyraženou střelu hradeckého Moravce. Za necelé dvě minuty později přidal Mountfield čtvrtou trefu. Marasmus Bruslařů ve druhé periodě ukončil Lukáš Pajer, ke kterému se odrazil puk po střele Ledna.

Boleslavskou snahu o snížení hned v čase 41:12 uzemnil Matěj Beneš, jenž z předbrankového prostoru přehodil Horu a Bruslařům odbila pátá – 5:0. Ve 45. minutě putoval na trestnou lavici Vencl a hosté přesilovku využili. Kasal přišel o čisté konto poté, co jen vyrazil Půčkovu střelu a puk po dorážce skončil v síti po střele Štěpána Vimmera. Hned z následné akce mohl udeřit Čech, Kasal ale další puk za svá záda nepropustil. V 52. minutě ujel v oslabení Lotyš Zvagulis, jemuž se podařilo hradeckého brankáře překonat, jeho bekhendové zakončení ale zastavila tyčka. Na druhé straně se vyznamenal také Hork, který v krátkém časovém sledu pokryl dvě Idžanovy dorážky, s pokusem Matěje Beneše mu zase pomohla obrana.

Ohlasy trenérů

Lukáš Král: Na tento zápas jsme se hodně chystali, protože jsme ve středu hráli jako jediní. Věděli jsme, že když ho zvládneme, dostaneme se do trošku lepší pozice vůči poslední Olomouci. Chystali jsme se tvrdou prací a mužstvo pochopilo, že hokej je poměrně spravedlivý sport – co mu dáme na tréninku a v zápase, se nám vrátí. Povedlo se to. Nechci tady říkat nějaké klišé, ale kluci viděli, že naše práce se v pozitivní obrátila. Výsledek byl naprosto zasloužený.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.