La Caldera – poznejte ne tak úplně malebnou, přesto nevšední část Kanárských ostrovů

La Caldera: Pokud hledáte největší turistickou atrakci ostrova La Palma, pak se musíte vydat do tzv. Isla Bonita, biosférické rezervace UNESCO. Jde vlastně o jeden velký kráter (velmi starobylý), který si dnes doslova podmanila příroda.

Na Kanárské ostrovy lidé většinou jezdí za písčitými plážemi a kvalitním odpočinkem v teplé moři. To ovšem není to jediné, co vám tato exotická destinace nabídne. Vyniká totiž i opravdu nevšední přírodou. Stačí navštívit například Národní park Caldera de Taburiente a rázem se ocitnete ve zcela jiném světě.

Pohled z okraje kráteru

Má totiž velmi nevšední umístění – celý se doslova nachází uvnitř kráteru. Ale nepředstavujte si žádnou pustinu – i když i taková místa jsou tu k vidění. Naopak. Národní park Caldera de Taburiente nabízí husté borovicové lesy a spoustu floristických zajímavostí.

Kanárské ostrovy

Foto: Pixabay

Minout určitě nesmíte vyhlídku La Cumbrecita. Ta vám totiž dovolí nahlédnout hluboko do útrob kráteru tak, jak to odnikud jinud není možné. A jde o pohled, který rozhodně stojí za to.

Procvičte si fyzičku

A něco se najde i pro milovníky adrenalinových sportů, kteří si chtějí dát pořádně do těla. Národní park Caldera de Taburiente má totiž nachystáno i několik opravdu krkolomných stezek, vedoucích po jeho stěnách. Bez dobrých pohorek a síly v nohách se na ně rozhodně nevydávejte. Nejspíš by to nedopadlo dobře.

 

Zdroj: https://www.ahojkanarskeostrovy.com/prirodni-oblasti/la-gomera/la-caldera/, https://www.youtube.com/watch?v=IhjC8WMAJD0, https://kanarske-ostrovy.vdetailech.cz/oblasti/la-palma/katalog-objektu/prirodni-zajimavosti/la-caldera-de-taburiente, https://airstop.cz/dovolena/kanarske-ostrovy/gran-canaria/la-caldera-firgas/

Náhledové foto: Pixabay

Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.