Dvojí život Ladislava Štaidla (†75): Od spořádaného otce k sexuálnímu harašení ve felícii

Ladislav Štaidl byl nejen velmi talentovaný hudebník a zpěvák, ale byl také proslulý svým vřelým vztahem k ženám. Nikdy se neostýchal o svých avantýrách mluvit zcela otevřeně, což ostatně potvrzuje jeho autobiografie, která nese název Víno z hroznů.

Za zmínku jistě stojí fakt, že Ladislav Štaidl během doby, kdy vedl několik životů s jinými ženami, byl ženatý se svou jedinou manželkou Aňou Štaidlovou, která dle informací magazínu Šíp.cz o všech aférách svého manžela věděla a celou dobu nevěru tolerovala. Tehdy se Štaidlová nechala slyšet, že pro ni bylo vždy prioritou především to, že byl Štaidl pro své děti skvělým a milujícím otcem.

Dara Rolins

Ladislav Štaidl se ve své knize Víno z hroznů svěřil s tím, že v době, kdy jeho manželství „neklapalo“ a s jeho ženou nesdíleli společné lože, začal si milostnou aférku se zpěvačkou Darou Rolins, která ho dle jeho slov naprosto okouzlila svým talentem a při detailnějším poznání i „nečekanou sexualitou“.

Zpěvačka se k tomuto tvrzení později vyjádřila a rozhodně si nebrala servítky a do Štaidla se tvrdě obula. Dle informací deníku Blesk talentované zpěvačce se příčí už jen ta představa. „Vždyť byl pomalu důchodce a já jen děvče, když – jak on tvrdí – se se mnou prý vyspal,“ řekla Dara, přičemž narážela na to, že je o sedmadvacet let mladší. Zpěvačka dodnes pletky se Štaidlerem popírá.

Pavlína Filipovská

Herečka Pavlína Filipovská se jako jedna z mála žen, které Štaidl ve své knize zmínil, sama hrdě k poměru hlásila. I tento krátký románek si v knize Ladislava Štaidla našel své místečko. Zpěvák zde datailně popsal svůj sexuální zážitek s Filipovskou v autě, konkrétně felícii, přičemž je prý načapali policisté.

Pro web iPrima.cz se Filipovská svěřila s tím, že jí nevadí, co Štaidl ve své autobiografii napsal. „Nevidím na tom nic špatného. Napsal jen pravdu, za kterou se nemám proč stydět,“ řekla.

Iveta Bartošová

Milovník žen Ladislav Štaidl byl otcem čtyř dětí a jedno z nich – Artura Štaidla, měl se zpěvačkou Ivetou Bartošovou, byť byl jejich vztah velmi bouřlivý a Artur nebyl plánovaný. Deník Kafe.cz uvádí, že románek mezi svůdníkem Štaidlem a zpěvačkou Ivetou Bartošovou měl vzniknout v době, kdy oba měli cestu na koncert zpěváka Karla Gotta. „Povídala jsem mu o celém svém životě a on mě pochopil a chytil za ruku,“ řekla údajně Bartošová, přičemž cítila pochopení ze strany Štaidla, což jí velmi imponovalo. „Najednou jsem cítila, že ho moc chci,“ dodala.

Skřípat to mezi dvojicí mělo až tehdy, kdy se Iveta začala chovat žárlivě i přesto, že byla obeznámena s faktem, že se Štaidl se se svou ženou nehodlá nerozvádět. Štaidl tedy s Bartošovou neplánoval zakládat rodinu, ale stalo se, zpěvačka otěhotněla a odmítala jít na potrat, což respektoval a na oplátku žádal, aby se stala matkou se vším všudy. Bartošová však „neuměla“ být „ženou v domácnosti“, a proto se jejich vztah rychle rozpadl uvedl web ČtiDoma.cz.

Jitka Zelenková

Výčet milenek Ladislava Štaidla by byl opravdu dlouhý, ale poslední zmíněnou ženou ve Štaidlerově životě je česká zpěvačka Jitka Zelenková, která se nechala slyšet, že takovou lásku, jako měli se Štaidlem, už nikdy nezažije. Magazín Aha uvádí, že svou lásku nemohli v té době prožívat tak, jak by si přáli, jelikož vztah drželi v tajnosti.

Zdroj: Šíp, Blesk, iPrima, ČtiDoma, Aha