Do dlouhého úniku se vydali Ayco Baestians (Alpecin-Deceuninck), Jean-Louis Le Ny (Nice Métropole Côte d'Azur) a notorický uprchlík Simon Pellaud (Tudor). Získali více než tříminutový náskok před pelotonem. Na začátku etapy se peloton rozpadl na terezínu a šedesát kilometrů před cílem museli být závodníci opět v pozoru. Boční vítr tentokrát využila skupina asi třiceti jezdců, kde nechyběly ani velké hvězdy Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Arnaud De Lie, Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers), Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers), Benoit Cosnefroy (AG2R Citroen) a další.

Peloton rozdělený na dvě skupiny se dlouho naháněl a vše se sjelo až 10 kilometrů před cílem. Do závěrečného stoupání Côte de la Tour (700 metrů, 8,2 %) se pustil kompletní, ale už dost unavený peloton. Pedersen držel výhodnou pozici v popředí a jako první zaútočil. Jenže De Lie okamžitě zareagoval a přidal se taky Cosnefroy. Tito tři se drželi pohromadě až do posledních metrů, kde De Lie využil své rychlosti a porazil bývalého mistra světa. Cosnefroy skončil třetí a druhou skupinu se ztrátou tří sekund dovezl do cíle další slavný klasikář Dylan Teuns (Israel-Premier Tech). 

Teprve dvacetiletý De Lie má na úplném začátku silniční sezóny skvělou formu. Ve Francii si připsal už druhé vítězství, před deseti dny vyhrál jednorázovku Clàssica Valenciana. "Tento dojezd jsem si prohlédl už v pondělí a všiml jsem si, že 500 metrů před cílem se stoupání trochu zmírní. Právě tam Mads Pedersen zaútočil," uvedl De Lie v cíli. "Zapadl jsem za něj a stále jsem se cítil dost silný na to, abych zaútočil sám. Je fantastické začít sezonu v takové formě a už dvakrát vyhrát. Nic z toho by však nebylo možné bez silného týmu, který za mnou plně stojí. Velká pochvala patří mým spoluhráčům, protože jsme dnes jeli přesně podle plánu."

Petr Kelemen (Tudor) dokončil na 48. místě se ztrátou 30 sekund.