Poznejte autentickou ájurvédu na Vysočině. Budou o vás pečovat indičtí ájurvédští lékaři, terapeuti a kuchaři. Vyberete si z nejširší nabídky ájurvédských a jógových pobytů nebo vyzkoušíte originální ájurvédské terapie. Za nezapomenutelným zážitkem nemusíte cestovat na kraj světa.

Ticho. Žádná auta. Příroda. Wellness. Jóga. Ájurvéda. A vy.

Přijeďte, uvolněte se a odpočiňte si: Resort Svatá Kateřina je jedinečný hotel s nabídkou wellness a spa, který se nachází se uprostřed malebné přírody kraje Vysočina. Ačkoliv je vzdálen od Prahy jen hodinu a půl jízdy autem, panuje zde příjemný klid.

Místo je obklopeno lesy a loukami a je tedy příhodné pro ozdravné aktivity, stejně jako pro sladké nicnedělání. Kromě výborných služeb a zdravého, jídla profitují hosté z léčivé síly okolní přírody, ozdravné pramenité vody, nejčistšího horského vzduchu v Čechách a klidu – auta nemají do Resortu přístup, proto je Svatá Kateřina ideální volbou, pokud hledáte uvolnění a omlazení těla i duše.

Vítáni jsou individuální hosté i skupiny

Ve třech hotelových budovách je k dispozici 79 pokojů, včetně apartmá. Chcete si užít naprosté soukromí a klid? Můžete bydlet v kompletně rekonstruované glampingové chatce v lese v dosahu
všech služeb resortu.

Tematické pobytové programy se týkají zdraví a celkové vnitřní harmonie: ájurvéda, jóga, wellness, odpočinek, romantika, výživové poradenství a hubnutí pod dozorem odborníků. V roce 2019 byl otevřen nový Ájurvédský pavilon, který umožňuje poskytovat terapie a procedury na nejvyšší možné úrovni.

Ájurvédský pavilon, „Stavba roku 2019“

Mimořádné architektonické dílo, při jehož navrhování se architekt Jakub Tejkl řídil principy ájurvédy. V roce 2019 byla tato jedinečná budova vyhlášena „Stavbou roku.“ Je ideálním místem, kde lze očistit duši a posílit tělo, jinými slovy nalézt vnitřní klid. Využít můžete vyhřívaný relaxační bazén, vířivé vany a pohodlné zóny oddechu s panoramatickým výhledem do okolní přírody. Odpočinek si můžete dopřát v Meditační zahradě či venkovní Sluneční terase.

Autentická ájurvéda

Ájurvédské techniky a terapie harmonizují tělo, duši i ducha a pomohou Vám znovu nalézt vnitřní harmonii. To vše bez dlouhých letů a pásmové nemoci/jet-lagu. Svěříte se do péče indických terapeutů, lékařů a ochutnáte originální ájurvédskou kuchyni. Všechny procedury a lékařské konzultace, stejně jako byliny, oleje, ájurvédské produkty a doplňky stravy jsou garantovány a vyráběny společností Kairali, sídlící v indickém státu Kérala, kolébce ájurvédy.

Můžete si vybrat z celé řady ájurvédských pobytů a procedur: Ájurvéda omlazení, Ájurvéda beauty, Ájurvéda pro ženy, Ájurvéda proti bolestem zad, Ájurvédské hubnutí či očistný program Panchakarma v délce trvání 4 až 22 dní. Proniknout do tajů ájurvédy můžete během Ájurvédského víkendu.

Místo stvořené pro jógu

Jóga je sestra ájurvédy a Resort Svatá Kateřina je tak ideální volbou pro praktikování jógy. Přijeďte individuálně nebo s celou skupinou, objednejte si jeden z jógových balíčků, zúčastněte se každoročního Jóga maratonu, možností je mnoho. Během pobytu lze vyzkoušet ájurvédskou stravu a v případě hezkého počasí cvičit jógu pod širým nebem.

Krajina štíhlé line

Svatá Kateřina nabízí mimo jiné i programy na snížení váhy. Oblíbeným programem je „Metabolic Balance,“ jehož postupy se zakládají na vědeckých poznatcích a byl vyvinut v Německu. Podstatnou součástí je laboratorní analýza krve s okamžitými výsledky. Hostům jsou nabízeny personalizované jídelníčky a jsou pod dohledem dietologa a šéfkuchaře, který v rámci hubnoucího pobytu jídla připravuje. Úbytek váhy je zaručen, navíc dostanete domů seznam vhodných a nevhodných potravin, sestavený přímo na míru.

Čas hýčkání a odpočinku

Nechte se rozmazlovat ve dvou wellness & spa zařízeních. Čeká na vás široká nabídka ájurvédských, thajských a klasických masáží, wellness procedur a beauty služeb. Prohřát se můžete v saunách, parních kabinách, vyhřívaném bazénu či ve whirlpoolech. Zážitkem pro romantiky je koupel v jacuzzi pod širým nebem. Ve Svaté Kateřině jsou používány pouze k přírodní produkty předních značek.

Aktivity a pasivity

Možností, jak si na tomto místě uprostřed Vysočiny aktivně odpočinout, je celá řada: jízda na koni, golf (golfové odpaliště), plavání v přírodním biotopu, běh, jízda na kole, nordic walking, tenis a další. Můžete si půjčit sněžnice, běžky, pálky na stolní tenis, kola a hole na nordic walking.

Kruh Druidů a cesta k pramenům

Okolí Svaté Kateřiny přímo vybízí k procházkám. Vydejte se ke Kruhu druidů, místnímu Stonehedge. Tato spirituální megalitická struktura je určena pro meditaci a zotavení. Dechberoucím zážitkem je sledování hvězdné oblohy bez světelného smogu.

Nevynechejte stezku po pramenech. Začít můžete u kaple, kde vyvěrá léčivá voda z pramene Svaté Kateřiny. V lesích ukryté prameny Svaté Markéty a Svatého Vojtěcha vybízí k dalším toulkám okolní přírodou, kde můžete objevit i počátek řeky Jihlavy.

Vydejte se do zapomenuté části Vysočiny. Nebudete litovat.

www.katerinaresort.cz