Jsou Surmaj s Wágnerem nejlepší útočné duo druhé ligy? Ono tvrzení nezaznělo pouze u Litavky...

Jsou Surmaj s Wágnerem nejlepší útočné duo druhé ligy? Ono tvrzení nezaznělo pouze u Litavky...

Příbramský útočník David Surmaj upřímně přiznává, že v minulosti by celé zimní přípravné období absolvovat nedokázal, protože ví, že by se zranil. Jednoduše nebyl tak dobře připraven jako nyní.

Na podzim vstřelil během 12 startů v barvách druholigového lídra solidních 6 branek a na jaře tak bude na co navazovat. "Když se na bilanci podívám, tak opravdu vypadá příznivě. Musím ale za sebe říct, že nejsem úplně spokojený, protože jsem mohl vstřelit i více gólů. Na druhou stranu všechny ty branky pomohly k ziskům cenných bodů, což je to nejdůležitější a jsem za to moc rád. Na podzim jsem se cítil velmi dobře, dařilo se mě a také týmu, předváděli jsme povedené výkony. Bohužel jsem ale dvakrát kvůli zranění musel mít herní pauzu a oba návraty po zranění pro mě byly složitější. Cítil jsem, že jsem nebyl na svém fotbalovém vrcholu, nyní na tom pracuji a věřím, že do jarní části sezony naskočím v ještě lepší formě," pronesl šestadvacetiletý forvard, jehož slova vyšla na fkpribram.cz.

Jak se mu spolupracovalo s nejlepším střelcem F:NL Tomášem Wágnerem, jenž je pro druhou nejvyšší soutěž nadstandardním hráčem? "Já jsem nadšený, že s ním mohu spolupracovat. Jsem mu i vděčný, protože mě skvěle přijal a od první chvíle jsem z něj cítil, že věří, že spolu můžeme v útoku fungovat. Já to tak cítil určitě. Poté se to potvrdilo a když po vzájemném zápase řekl trenér Olomouce, že já a Tomáš jsme nejlepší útočné duo v soutěži, tak na tom asi něco bude. Výhodou je také, že si velmi rozumíme i mimo trávník, takže jsem si ani snad nemohl přát lepšího kolegu do útoku," sdělil někdejší ofenzivní hráč Sparty, Táborska i Chrudimi, jenž dorazil na středočeskou mapu loni v létě.

Jak se dívá na to, že středočeský celek u Litavky přezimuje na čele a může být horkým kandidátem na návrat mezi elitu? "Zřejmě po letní přípravě to málokdo čekal a my hráči také ne, protože se tým teprve sehrával a cítili jsme, že to ještě není takové, jak bychom chtěli hrát. Ale od prvního kola vše do sebe zapadlo a každého soupeře jsme přehrávali, i když je pravda, že nám v úvodu chyběly bodové zisky. Věřil jsem, že tímto způsobem hry se dostaví také výhry, to se později potvrdilo a předvedli jsme vynikající podzim, pro všechny to určitě byla skvělá show. Jsem rád, že mě můj pocit nezklamal a že se opravdu potvrdilo, že nám tento styl hry přinese body."

Jak náročné tedy očekává jarní boje v odvetné části sezony? klub, jemuž se v poslední době odložily střety s Velvary i Domažlicemi, zahajuje soutěžní boje v Karviné, která má pětadvacet bodů a bude chtít nahoru také. "Jednoznačně náš čeká velmi náročná druhá polovina sezony, ale v kabině si to všichni uvědomujeme. Když se nad tím zpětně zamyslím, tak v létě nás všichni odepisovali z boje o čelní příčky a najednou jsme největší favorité na postup. Cesta ale bude ještě dlouhá a hodně složitá, ale víme co nás čeká a budeme na to připraveni," doplnila jedna z ofenzivních variant nového příbramského stratéga Dušana Uhrina mladšího.

Šmarda už hráčům Viktorie Žižkov nic vysvětlovat nebude. Ke Kotalovi přichází další exsparťan Horňák...