Daniel Horák končí po deseti letech v lékárnách Dr.Max

0
6277
Daniel_Horák
Daniel Horák končí v pozici generálního ředitele lékárenské sítě Dr.Max / Foto: Česká lékárna Holding

Po téměř desetiletém působení odchází z čela největší lékárenské sítě v ČR Daniel Horák. A to na základě dohody s vedením Dr.Max Group. Dnes [2.2.] to oznámila společnost Česká lékárna holding [ČLH], která síť lékáren Dr.Max provozuje.

Ing. Daniel Horák se rozhodl ukončit své působení ve funkci CEO společnosti Česká lékárna holding, která provozuje tuzemskou síť lékáren Dr.Max, ke konci února 2023. Jméno jeho nástupce bude oficiálně oznámeno v následujících týdnech,” uvedla ve svém prohlášení ČLH, jejímž generálním ředitelem byl Daniel Horák od října 2013.

Daniel Horák skončí ve funkci 28. února. ČLH ho ocenila za to, že se v čele největší tuzemské lékárenské sítě zasadil o upevnění jejího postavení na trhu. Poukázala na to, že dnes síť Dr.Max představuje jedničku jak mezi klasickými, tak mezi online lékárnami. Její klientský program je se svými cca 4,8 miliony členů nejúspěšnějším věrnostním systémem v České republice.

Jsou tu i vlastní produkty značky

Daniel Horák se zasloužil také o rozvoj vlastních produktů Dr.Max. Vlastní značka firmy loni oslavila deset let na trhu. Jejich sortiment čítá stovky položek a výrobce, sesterská společnost Dr.Max Pharma, je dnes největší český producent lékárenských produktů ve volném prodeji.

V celé Evropě je aktuálně v nabídce přes tisíc různých produktů s logem Dr.Max. Jak se rozrůstá počet zemí, kde se přípravky Dr.Max prodávají, mění se i přístup k jejich názvům. Dr.Max postupně upouští od národních názvů [viz foto vpravo – Dr.Max Magnesium pro polský a srbský trh, pozn. red.] a převládají srozumitelná a čistě anglická pojmenování.

Podle zástupců firmy nemá projekt vlastní značky Dr.Max v Evropě obdoby. Historie vlastní značky Dr.Max přitom není až tak dlouhá. Psát se začala teprve koncem roku 2011, kdy na londýnské adrese King Street 1 zahájila činnost společnost Dr.Max Pharma. Její ambicí bylo doplnit síť lékáren Dr.Max o stejnojmennou značku výrobků, jež obstojí v každém srovnání a v konkurenci s evropskou špičkou.

Daniel Horák a předchozí působiště

Do období působení Daniela Horáka v čele ČLH spadá například i otevření dvou generací centrálních lékárenských laboratoří. Ty představují naprosto unikátní investici svého druhu u nás, a také rozmach projektu vlastní značky Dr.Max.

Společnost Česká lékárna holding [ČLH], provozovatel lékáren Dr.Max, letos v pražských Řepích otevřela novou centrální laboratoř. Ta slouží nejen pro výrobu léků, ale navštěvují ji rovněž studenti tuzemských škol.

Dr.Max představil novou centrální laboratoř v Řepích

ČLH dále uvedla, že během svého působení v čele sítě Dr.Max zúročil Daniel Horák předchozí bohaté manažerské zkušenosti z vedoucích pozic řady významných firem. Před samotným nástupem do ČLH zastával pozici country manažera společnosti Johnson & Johnson pro Českou a Slovenskou republiku. Ještě dříve působil ve vedoucích pozicích společností Pfizer PCH, Boots Healthcare a Procter & Gamble.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here