BK MLADA BOLESLAV
2. 2. 2023 | Tomáš Taybner

Dorostenci ztratili utkání s Energií ve druhé třetině

II / 15. kolo, čtvrtek 2. 2. 2023
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
M l. B o l. – V rámci 15. kola nadstavby v Extralize dorostu vyrazili naši dorostenci do Karlových Varů, kde se představili na ledě soupeře z horních pater průběžné tabulky. První perioda vyšla Vrbatově družině na jedničku, po gólech Kurky, Teplého a Vojáčka vedli 3:0. Prostřední část ale patřila Energii, když se domácímu týmu podařilo obrátit skóre hned pěti góly. Ve třetí třetině ještě dokázal snížit Trefil, ale to bylo od Bruslařů vše. O další body budou dorostenci bojovat už v sobotu na ledě Plzně, úvodní buly tam padne v 16:30.
K. Vary: Oršulák (Ebenstreit) – Cipko, Pelikán, Postl (A), Mähler (C), Dyk – Galnor, Čihař, Poizl, Váňa, Wardas, Záhejský, Pastor, Slavík, Zeman
Ml. Boleslav: Císař (Kovář) – Hlinský, Křivánek (A), Šilhavý, Fišer, Kubíček (A), Průšek, Macháček, Steklý, Šindelář (C), Kurka, Vojáček, Lev, Hurt, Hájek, Trefil, Kristek, Teplý
Branky a nahrávky: 22. Galnor (Mähler, Čihař), 24. Pastor (Dyk), 25. Čihař (Slavík), 34. Mähler (Dyk), 37. Mähler (Zeman, Pastor) – 11. Kurka (Průšek, Vojáček), 15. Teplý (Lev, Hlinský), 19. Vojáček (Kurka), 47. Trefil (Hlinský, Steklý). Rozhodčí: Dyršmíd – Tichý, Herles. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 27:38. Průběh utkání: 0:3, 5:3, 5:4.

Komentář

Bruslaři byli na startu zápasu aktivnějším týmem a na brankáře Energie létala jedna střela za druhou. První branku zápasu si v 11. minutě připsal Adam Kurka, jenž poprvé vyzrál na domácího gólmana Oršuláka. O čtyři minuty později zvýšil na 2:0 Josef Teplý, který hrál teprve svůj druhý zápas za mladoboleslavský dorost a hned zaznamenal gól. Ještě před odchodem do šaten pečetil povedenou třetinu Středočechů Matěj Vojáček. V současnosti nejproduktivnější hráč týmu prokázal důraz na brankovišti, odkud se mu podařilo dostat puk do branky. Střelecké úspěchy odnesl strážce domácí klece Oršulák, jehož po konci prvního dějství mezi tyčemi vystřídal Ebenstreit.

Tento tah trenérskému štábu evidentně vyšel a Energie do druhé části vstoupila o poznání lépe. K obratu vykročili po přesilovkové trefě Jakuba Galnora, který přesně pálil z vrcholku kruhu. To se psal čas 21:08, už za dvě minuty přišlo další snížení. Rychlý protiútok přesně zakončil Tobiáš Pastor. Boleslavští trenéři tušili, že je třeba vzít si čas na oddech a poradu, což také učinili. Bohužel se jim rozjetou Energii ani tímto způsobem nepodařilo zastavit a klid svým hráčům na hokejky nepřinesli. Tentokrát už to netrvalo ani minutu a bylo vyrovnáno. Na 3:3 dal Vojtěch Čihař. Poté se domácí na několik minut odmlčeli a na ledě se to spíše pošťuchovalo. Až ve 35. se opět měnilo skóre, když Energii poslal do vedení obránce Nick Mähler. Karlovarští následně nevyužili přesilovku, ale to jim nemuselo vadit, dočkali se i pátého gólu. Ten dal znovu kapitán Nick Mähler, jenž na brankovišti dorazil střelu Zemana. Jeho pro Bruslaře ukončila třetinu hrůzy, po které se hráči v zeleném museli cítit jako po ledové sprše.

K zdramatizování zápasu chtěl hosty nasměrovat Kristek, jenž v úvodu třetí třetiny dvakrát prozkoušel Ebenstreitovu pozornost. Teplý dokonce ve 45. minutě orazítkoval tyčku karlovarské branky, Bruslaři se ale dočkali až o dvě minutky později. Přečíslení dva na jednoho proměnil v kontaktní trefu Marek Trefil a naděje tak stále žila. Domácí gólman musel likvidovat ránu Kubíčka od modré i rychlý výpad Vojáčka. Mladoboleslavští se v některých případech tlačili do branky až příliš moc, což v 54. minutě poznal Teplý, když dostal dvě minuty za nedovolené bránění brankáři. Po jeho návratu se Bruslaři naposledy pokusili nepříznivý vývoj zvrátit, nepovedlo se jim to ani ve hře s odkrytými zády.



Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys: První třetina byla jasně v režii Mladé Boleslavi, kdy byli jednoznačně lepší úplně ve všech směrech. Nám se povedl vstup do druhé třetiny. Myslím si, že v ní jsme potom byli de facto trošku dominantnější. Dali jsme rychlé tři góly a potom jsme přidali čtvrtý a pátý. Podle mého názoru soupeř tu druhou třetinu trochu položil. Ve třetí třetině se vrátili do hry a dali jeden gól a bylo to drama až do konce. Jsme rádi za tři body. V každém případě víme do budoucna, že Mladá Boleslav je extrémně těžký soupeř.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.