InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ságaaneb Vizovský zázrak (Bolek Polívka)

    středa 8.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

  • Žehnání motorek

    středa 8.5 13:30 - Masarykovo náměstí, Třeboň

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Věřil jsem, že máme kvalitu na střed tabulky, říká Miroslav Říha

PROTIVÍN – Fotbalisté Protivína mají za sebou v nejvyšší krajské soutěži poměrně zdařilý podzim. Během patnácti kol nasbírali dvacet pět bodů a drží se na šesté příčce. Týmu se podařilo zabudovat do týmu posily, které před sezonou přišly. ,,Adam Petr, Pavel Váverka, Dan Bečvář i Vašek Kulík zapadli bez problému a doufám, že se z nich stanou postupem času lídři týmu a stráví v Protivíně delší časový horizont, popřípadě se odrazí ještě do vyšší soutěže,“ říká protivínský trenér Miroslav Říha. Mužstvo během zimní přípravy čeká soustředění v Borovanech a šest přátelských zápasů. Cíle pro jarní část má Miroslav Říha jasné. ,,Určitě nebudeme chtít sezonu jenom zachránit a dohrát, ale chceme se i nadále pohybovat v lepším středu tabulky a dál rozvíjet naše hráče.“

V podzimní části jste získali pětadvacet bodů a patří vám šesté místo. Jak jste po polovině sezony spokojený?

S umístěním i s počty bodů jsem spokojen, odpovídají tomu, jak jsme se během celého podzimu prezentovali. Samozřejmě máme ještě spoustu rezerv a myslím si, že tento tým má ještě na víc, ale jaro nám ukáže naší hladovost.

Čekal jste, že se budete pohybovat v horních patrech tabulky?

Nechtěli jsme hrát o záchranu a před sezonou jsem si přál, abychom se pohybovali do desátého místa. Po letním doplnění kádru jsem věřil, že máme kvalitu na střed tabulky, ale je to sport a mohlo se stát cokoliv. Nic není samozřejmostí, takže si velmi vážím získaných bodů, které nám dávají určitý klid pro naši práci.

Když se ohlédnete, které utkání vám udělalo největší radost a kdy naopak vás vaši svěřenci vůbec nepotěšili?

Potěší každé vítězství, ale radost může být i po nevyhraném zápase. Když tým podá dobrý kolektivní výkon a já vím, že hrál na hraně svých možností, mám stejnou radost. Nejlepší byly zápasy v Týně, Milevsku, doma s Hlubokou a v Semicích. Nepovedené bylo poslední domácí utkání s Osekem, které jsme herně ani výsledkově vůbec nezvládli. Mrzí to o to více, že to byla naše jediná domácí porážka.

Kromě Oseku, která ztráta vás nejvíce mrzí?

Neřekl bych ztráta, spíše výsledek v Olešníku, kdy jsme si vypracovali minimálně stejně šancí jako domácí a odjížděli jsme s debaklem 5:0.

Jak se v týmu zabydleli noví hráči a budou na jaře v Protivíně pokračovat?

Všichni - Adam Petr, Pavel Váverka, Dan Bečvář i Vašek Kulík zapadli bez problému a doufám, že se z nich stanou postupem času lídři týmu a stráví v Protivíně delší časový horizont, popřípadě se odrazí ještě do vyšší soutěže. Z dorostenců bych zmínil a rád poděkoval Kájovi Hodinkovi, který nám několikrát pomohl, a je vidět, že i z naší líhně jsme schopni vychovat hráče pro A tým.

Jak bude vypadat zimní příprava?

Nejen pro zpestření, ale i kvůli svalové disbalanci do přípravy zařadíme skupinové lekce v Harmony, tělocvičnu a samozřejmě umělá tráva v Protivíně. V polovině února bychom měli absolvovat soustředění v Borovanech a odehrát asi čtyři přípravná utkání s Lokem České Budějovice, Nepomukem, Katovicemi a Hradištěm.

Chystáte se do jarní části kádr posílit?

Probíhají určitá jednání, ale zatím je předčasné o nich hovořit. Nejsme v pozici, kdy bychom potřebovali posilovat za každou cenu, máme dost mladých hráčů, které chceme dál rozvíjet. Samozřejmě okysličení týmu se nebráníme i s ohledem na to, že někdo může odejít.

Je někdo z hráčů tedy na odchodu?

Kája Hodinka dostal nabídku zkusit přípravu v dorostu v Písku, David Bečvář úspěšně dokončil studia, přestěhoval se natrvalo do Prahy a hledá si nové angažmá tam. Jinak věřím, že tým zůstane pohromadě.

Mezi třemi tyčemi se střídají Václav Pícha a Pavel Váverka. Jak vám točení gólmanů vyhovuje?

Vašek i Pavel jsou mladí kluci, kteří na sobě pracují, a tak si oba zaslouží určitý prostor mezi tyčemi. Samozřejmě pro tým a souhru je asi lepší, když chytá stabilně jasná jednička, ale naším primárním cílem je záchrana soutěže a růst našich hráčů. Z tohoto pohledu jsem rád za uhrané body, které nám dávají možnost dávat příležitost všem hráčům.

Po podzimu vede tabulku krajského přeboru Jindřichův Hradec. Vidíte ho jako hlavního adepta na postup?

Rozdíl mezi prvním Jindřichovým Hradcem a čtvrtou Hlubokou jsou jenom čtyři body, což je minimální ztráta, a mezi nimi je Olešník a Táborsko B, které si myslím, že nemají ambice po postupu do divize. Rozhodne se tedy mezi těmito dvěma týmy, osobně víc věřím Hradci.

Jak naopak vidíte situaci na druhém konci tabulky?

Poslední Prachatice mají sice jenom jeden bod a jsou ve stejné situaci jako loni Blatná, ale věřím, že se pokusí o malý zázrak a ještě budou tlačit na týmy před nimi a spodek tabulky se vyrovná. Většina mužstev ze spodku tabulky vyměnila trenéry a o to více zajímavé bude sledovat jejich počínání.

Jaké budou hlavní cíle v jarní části? S jakým umístěním byste byl spokojený?

Určitě nebudeme chtít sezonu jenom zachránit a dohrát, ale chceme se i nadále pohybovat v lepším středu tabulky a dál rozvíjet naše hráče. Doufám, že k tomu kluci přistoupí zodpovědně a nebude se u nás opět opakovat, že po posvícení přichází půst. Mým osobním přáním je porazit některý tým z první pětky a získat alespoň stejně bodů jako na podzim.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace