Elon Musk silně obdivuje Napoleona: Jeho otec říká, že se slavného vojevůdce snaží napodobit

Všichni jsme slyšeli o Napoleonovi Bonapartovi a mnoha změnách, které provedl za účelem modernizace Francie. A jak se zdá, Elon Musk má francouzského velitele jako jeden ze svých vzorů. Lidé ve Francii však mohou o francouzském dobyvateli vyprávět jiný příběh a považovat ho za jednoho z největších padouchů světa. 

Žádný člověk, který má takovou moc, není bez hříchu. Všichni na své cestě dělají chyby, které je mohou snadno dostat do role padoucha. U Napoleona je to přesně ten případ. Nicméně Elon Musk studoval francouzského revolucionáře, který změnil francouzské dějiny, a chce ho napodobit, informuje web Marca.

Ve filmu Temný rytíř říká právník Harvey Dent frázi, která popisuje, jak se lidé mohou časem změnit od dobrého ke špatnému. „Buď zemřete jako hrdina, nebo budete žít dost dlouho na to, abyste viděli, jak se stanete padouchem,“ řekl. To je přesně to, co se stalo Napoleonovi, protože chtěl zůstat u moci za každou cenu. 

Elon Musk podle mnohých udělal za svůj život spoustu skvělých věcí a již nyní modernizuje celý svět prostřednictvím své práce v oblasti technologií. Nicméně rozhodnutí technologického magnáta koupit Twitter a v podstatě ovládat platformu, která ho učiní silnějším, je krok, který by Napoleon udělal, aby získal nad lidmi větší vliv. 

Muskův otec Errol nedávno promluvil pro The Sun a učinil několik soukromých odhalení o zálibě svého syna pro Napoleonovu historii. „Elon byl velkým obdivovatelem Napoleona. Často mi říkal, že kdyby Napoleona neporazili dekadentní panovníci, měli bychom internet do roku 1900. Kdybych měl Elona porovnat s kýmkoliv, byl by to Napoleon, který na něj udělal nesmazatelný dojem. Elon si léta uchovával kopii Napoleonovy poslední vůle a závěti. Říkal mi: Tati, podívej se, jak celou dobu myslel na ostatní.“

Jak jeho otec dále dodal, Elon je podle něj silou dobra a stejně jako Napoleon chce věci zlepšit s Teslou, Neuralinkem, SpaceX a nyní Twitterem. Označil svého syna za velmi idealistického. Elon podle něj věří ve spravedlnost pro všechny a nedokáže pochopit, že lidé dělají věci úmyslně špatně.

Zdroje: Marca, The Sun