Mallorka (nejen) v pohorkách

Mallorka (nejen) v pohorkách

Mallorku si mnoho lidí spojuje především s plážemi a nočním životem. Ale jistě tušíte, že když se tam vydáte mimo hlavní sezónu a vyhnete se letnímu žáru, pak se vám teprve otevře její pravý potenciál.

Největší ze čtveřice Baleárských ostrovů je totiž protkaný turistickými stezkami a jeho přírodní scenérie se vám zapíšou do srdce. Pohoří Serra de Tramuntana, které lemuje severozápadní pobřeží Mallorky, nabízí nádherné výhledy plné dramatických soutěsek a útesů nad smaragdovou hladinou Středozemního moře.

Hory na Mallorce nepřesahují výšku 1 400 m. n. m., takže si tu užijete pohodovou turistiku. Pokud na svých cestách rádi zdoláváte nejvyšší vrcholy, nesmíte vynechat výstup na nejvyšší přístupnou horu Mallorky, Puig de Massanella (1 364 m). A pak je tu celá řada dalších možností toulek krásnou krajinou, při kterých můžete natrefit třeba na zříceninu středověkého hradu Castel d´Alaro, poutní klášter Lluc nebo starý maják na některém ze skalnatých mysů.

Koncentrovanou krásu ostrova poznáte na devítidenním poznávacím zájezdu na Mallorcu od CK Mundo. Kromě výšlapů si na něm užijete také návštěvu hlavního města ostrova Palma de Mallorca, kde můžete jen tak bloumat starobylými uličkami, ochutnat tapas v místní tržnici nebo prozkoumat královský palác a další památky.

Atmosféru španělského venkova nasajete v malebných historických městečkách jako jsou Soller uprostřed pomerančových a mandlových sadů, Pollença s významnou poutní kalvárií či opevněná Alcúdia a její antické ruiny.

A nebojte, i na ty panenské písečné pláže se prostor najde!

Nejširší nabídku průvodců a map Malorky (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz

KNH

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí